Dereki burgeritegu tekitas pealinlasele šoki (20)

Postimehe veebiväljaandes ilmus eile lugejakiri, milles anonüümne pealinlane jagas oma Saaremaa visiidil saadud kogemust Derek Eweni (fotol) burgeriputkast, kus tema hinnangul valitses ebasanitaarne toiduvalmistamise kord.

“Derekul olid küll kummikindad käes, kuid mis mõte nende kandmisel on, kui nendega üheaegselt rahas, toores hakklihas ja salatikaussides sorida?” küsib burgeriostja oma kirjas.

Ainuke hetk, mil mees mõnd abivahendit kasutas, oli siis, kui ta tõstis toored burgerid grillile, aga küllap siis ka põhjusel, et grill on kuum. Kui kindad liialt määrdunuks muutusid, tõmbas mees need salvrätiga puhtaks ja viskas paberi prügikasti. Kindaid ta ei vahetanud.

Kuna ilm oli tuuline, lendasid mõned paberid prügikastist tänavale. Need, mis Derek jõudis kinni püüda, surus ta, samad kindad käes, prügikasti. Teised keerlesid mööda tänavat edasi.

“Ma ei saa aru, kuidas Saaremaa veterinaar- ja toiduameti ametnikud ei ole märganud, millistes tingimustes seal toiduvalmistamine käib,” imestas ostja.

Derek vastab lugeja kirjale irooniliselt, andes märku, et tegemist on ülereageerimisega: “Tere, burgeriinimesed! Mul on unistus tulevikust, mil… Me töötame uue burgeri kontseptsiooni kallal. Burger in a bubble (Burger mullis) kontseptsioon on lihtne: et burgerit süüa, peab inimene astuma lateksmulli (mis on eelnevalt kooskõlastuse saanud vastavalt veterinaarametilt), tõstma suu ette õhupuhastustoru ning aeg-ajalt avama oma suu, et katseklaasis kasvatatud burgerit mekkida.”

Eile Tallinnas viibinud Derek tunnistas, et tema vastus ei olnud võib-olla kõige parema sõnastusega. Ta kinnitas, et koostab parajasti korrektset 21 punktist koosnevat vastulauset, mille lubas lähiajal ka lehes avaldada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 4 055 korda, sh täna 1)