Õpilased läksid taas vahetusse

Pildile jäid vahetussemineku lepinguid allkirjastamas õpilasesinduste esindajad Ave Mägi KG-st, Kaspar Viilup SÜG-ist ja Maria Vera Pšenitšnaja Kuressaare Vanalinna koolist. Foto: Anneli Meisterson

Pildile jäid vahetussemineku lepinguid allkirjastamas õpilasesinduste esindajad Ave Mägi KG-st, Kaspar Viilup SÜG-ist ja Maria Vera Pšenitšnaja Kuressaare Vanalinna koolist. Foto: Anneli Meisterson

Alates eilsest käib nii mõnigi Saaremaa kooliõpilastest ajutiselt teises koolis. Kes muidu on näiteks Kärla põhikooli õppur, käib nüüd ühtäkki Kuressaare gümnaasiumis (KG) ning kelle kodukool on tegelikult Saaremaa ühisgümnaasium (SÜG), on nüüd võib-olla hoopis Vanalinna koolis.

KG huvijuht Anneli Meisterson selgitas, et õpilasvahetuse korraldamise eesmärk on pakkuda põhi- ja keskkooliõpilastele võimalust õppida kolm päeva teises keskkonnas. “See on uus ja huvitav kogemus, mille käigus saab tutvuda naaberkoolide tegemiste ja koolieluga,” tõdes ta. Tänavu lähtutakse õpilasvahetuses koolirahu motost “Koos on kena”.

SÜG-iga on KG teinud vahetust alates 2009. aastast ja Kuressaare Vanalinna kool on olnud projektis juba kolm aastat. Sellel aastal haaras Vanalinna kool kampa ka Kärla põhikooli. Ka SÜG-i huvijuht Triino Lest meenutas, et kõige esimene õpilasvahetus toimus SÜG-i ja KG vahel juba viis aastat tagasi, seega on tegemist pisikese juubeliga. Lesta sõnutsi lisandus tänavu tegelikult ka Orissaare gümnaasium. “Kuigi sel korral keegi Orissaarde ei läinud, teeme selle projekti kindlasti teoks uuel õppeaastal septembri keskel,” kinnitas ta. Huvi on õpilasvahetuse vastu Lesta sõnul aastati erinev. “Kõik aastad pole vennad,” sõnas ta.

Sedakorda osaleb vahetuses 27 õpilast. Neist Saaremaa ühisgümnaasiumist kaheksa, Kuressaare Vanalinna koolist kuus, Kärla põhikoolist kaks ja Kuressaare gümnaasiumist koguni üksteist. Õpilasvahetuses osalevad 8.–11. klasside õpilased.

Pildile jäid vahetussemineku lepinguid allkirjastamas õpilasesinduste esindajad Ave Mägi KG-st, Kaspar Viilup SÜG-ist ja Maria Vera Pšenitšnaja Kuressaare Vanalinna koolist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 610 korda, sh täna 1)