Anti Toplaan: lasterikkamad pered päästaksid rahvastiku allakäigust (10)

OLULINE ON STABIILSUS, leiab Anti Toplaan, lisades, et pelgalt kooselu seda ei taga. Foto: Sander Ilvest

OLULINE ON STABIILSUS, leiab Anti Toplaan, lisades, et pelgalt kooselu seda ei taga. Foto: Sander Ilvest

EELK Kuressaare Laurentiuse koguduse õpetaja, seitsme lapse isa Anti Toplaan valutab südant meie rahvastiku allakäigu pärast. “Majanduslikest meetmetest võib olla abi, aga sellest ei ole kasu ilma kõlbelise tervenemise ja maailmavaatelise muutuseta,” leiab ta.

“Igapäevaste tegemiste ja lõputu uudistevoo keskel on meil üha keerulisem eristada olulist ebaolulisest,” ütleb Anti Toplaan, kelle sõnul teeb igaüks meist valiku ennekõike oma eelistuste ja vajaduste alusel. “Isikliku tasandi kõrval eksisteerib aga olulise tegurina meie ühine eluruum. Loodan, et meil ei ole ükskõik, millisel maal me elame ja millist keelt sellel maal räägitakse. Isegi siis, kui meile sobib elu mingil perioodil kodust eemal olla, võimaldab kodu olemasolu meil teadvustada end ühise rahvana.”

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 728 korda, sh täna 1)