Linnapea jagas uutele kodanikele sünnikirju (FOTOD) (9)

TÄHTIS PÄEV: Vana-aastaõhtul sündinud Alissa Parkja emal Marta Raudsepal surub kätt abilinnapea Madis Kallas. Tema kõrval linnapea Hannes Hanso. Foto: Sander Ilvest

TÄHTIS PÄEV: Vana-aastaõhtul sündinud Alissa Parkja emal Marta Raudsepal surub kätt abilinnapea Madis Kallas. Tema kõrval linnapea Hannes Hanso. Foto: Sander Ilvest

Eile andsid Kuressaare linnapea Hannes Hanso ja abilinnapea Madis Kallas Kuressaare kultuurikeskuses pidulikult üle uute linnakodanike sünnikirjad ja toetused.

Seekordsele vastuvõtule oli ühes vanematega kutsutud 30 beebit – 15 tüdrukut ja 15 poissi, kelle sünd on registreeritud 2013. aasta 1. detsembrist 1. märtsini 2014.

“Üks meie kindlatest lubadustest oli sünnitoetuse tõstmine, mida me ka tegime,” ütles Kuressaare linnapea Hannes Hanso. Ta tõdes, et 200 eurot ei kompenseeri ju kaugeltki kõiki, isegi mitte suuremat osa neist kulutustest, mida ühe väikese lapse jaoks teha tuleb. “Aga see on siiski olnud arvestatav tõus ja meie lubadus on seda samm sammult veelgi tõsta, esialgu paari aasta jooksul 300 euroni,” kinnitas linnapea.

Hannes Hanso lisas, et olles ise väikese lapse isa, võib ta öelda, et Kuressaarel kui lastesõbralikul linnal on veel palju arenguruumi. “Väga vähe on kohvikuid, kus oleks võimalik beebit mähkida,” tõi linnapea näide, märkides, et ka mänguväljakuid võiks palju rohkem olla.

Marta Raudsepp, vana-aastaõhtul sündinud kolmekuise Alissa Parkja ema, ütles, et tema arvates on Kuressaare lastesõbralik linn, kuid arenguruumi on siin veel tõesti. “Vanema lapse pealt näen, et kindlasti oleks vaja mänguväljakuid – mida ka linnapea välja tõi –, ja kõnniteed tuleks korda teha, et saaks vankriga paremini liikuda,” lausus Marta Raudsepp.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 059 korda, sh täna 1)