Korvpallimeistri selgitab kolmas mäng

JOKKER: Rene Kiili (nr 23) hea mäng aitas Tesmanil teise mängu võita. Foto: Sander Ilvest

JOKKER: Rene Kiili (nr 23) hea mäng aitas Tesmanil teise mängu võita. Foto: Sander Ilvest

Maakonna meeste korvpalli meistrivõistluste finaalis on nii Orissaare kui ka Tesman ühe mängu võitnud ja kuldmedali omaniku selgitab kolmas kohtumine.

Laupäeval mängitud esimeses kohtumises suutis Tesman Orissaare survele pea kolm veerandaega vastu seista, kuid siis pääses nooremate pressing maksvusele ja nad võitsid tulemusega 79 : 68.

“Lõime neid tempoga ja see toimis,” rääkis Orissaare treener Mati Rüütel. “Poolaja pidasid nad väga hästi vastu, aga kui me kolmanda veerandi keskel tempot ja pressingut lisasime, saime kontrolli enda kätte.”

Tesmani treener Riivo Allik tunnistas, et määravaks sai Orissaare pressing. “Jäime surve all hätta ja väsisime ära,” tõdes ta lakooniliselt.

Kohtumist alustas pisut paremini Tesman, kes võitis esimese veerandaja 19 : 18. Keskmängija Raigo Sooär viskas 13 punkti, neist ühe kolmese. Teisel veerandil said Orissaare mehed Sooäre kinni ja Härmo Lambut hakkas mängu üha enam enda peale võtma. Nii mindi puhkama seisul 36 : 36. Teise poolaja algul sai Sooär veel kaks korvi, kuid siis tegi Raul Koppel teravate läbimurretega soolo ja Orissaare sai ette 58 : 49. Edu enam käest ei antud
“Algul tegi Raigo meile palju pahandust,” tunnistas Mati Rüütel. “Ta keeras osavalt korvi alla ja pani ilusti ära ka. Kui ta sinna palli saab, siis meiesugustel meestel on teda võimatu katta. Aga lõpus hakkasime tema pealt ka punkte vastu saama.”

Riivo Allik märkis, et Orissaare meeste kindlus oli parem. “Sooär väsis surve all ära ja hakkas korvi alt mööda panema,” selgitas ta. “Nemad said oma emotsiooni ka üles. Oleks pidanud võib-olla kolmandal veerandajal maa-ala proovima, neljandal seda teha ei saa.”

Pühapäeval sai Tesman Orissaare vastu mängides 86 : 69 revanši. Võidu sepistaja oli ehitajate meeskonnaga liitunud Rene Kiil, kes juhtis mängu, lõi olukordi ja viskas punkte.

“Meie trump oli Kiil, Kiil ja Kiil,” ütles Tesmani treener Riivo Allik. “Rene oli meile totaalne abijõud, aga lisaks mängiti meeskondlikult, keegi ei isetsenud ja jagati üksteisele lahkelt sööte. See oli meie võidu võti.”

Rene Kiili aadressil jagas tunnustussõnu ka Orissaare treener Mati Rüütel. “Neil oli täna lisakäik ja see oli Kiil, kes hoidis mängu üleval, rahustas mehi ja aitas neid meie pressingu vastu,” lausus ta.

Punkt-punkti heitluses alanud kohtumises tuli murrang teise veerandaja keskel, kui Tesman sai Sander Metsa, Rene Kiili ja Karl Robert Kriisi tabavatest kolmepunktivisetest ette 33 : 24.

“Ilmselt andis tunda, et meil oli kolm play-off’i kohtumist järjest,” tunnistas Mati Rüütel. “See avaldus just kaitses, sest lasime neil liiga palju visata. Kui ise kaitses kinni ei saa, siis jookseb ka rünnak luhta ja täpselt nii läkski.”

Orissaare vähendas seejärel küll Härmo Lambuti vedamisel vahe 32 : 36-le, kuid enamat seekord ei suudetud. Kui Kiili viskest oli Tesmani edu kolmanda veerandaja keskel 59 : 39, oli asi sisuliselt selge.

Riivo Alliku sõnul suudeti esimeses kohtumises saatuslikuks saanud Orissaare pressinguga seekord hakkama saada. “Tegelesime sellega tasa ja targu,” märkis ta. “Rene oma kogemuste ja pallikäsitsusega sai hakkama ja ühtegi pallikaotust ei olnud. Nad ei surunud ka nii palju.”

Kolmandat mängu läheb vaja ka pronksimängus, kus Kihelkonna võitis esimese mängu 72 : 71 ja BC Käsa teise 82 : 75.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 259 korda, sh täna 1)