Vene riigiduuma tegi Poolale ettepaneku Ukraina jagada (3)

KURAASIKAS: Venemaa Liberaaldemokraatliku Partei juht ja riigiduuma asespiiker Vladimir Žirinovski soovitab mõjusfäärid ümber jagada ja Ukraina tükeldada – Lääne-Ukraina alad läheksid Poolale, Ungarile ja Rumeeniale, Ida-Ukraina aga Venemaale. Foto: Oslobojenje.ba

KURAASIKAS: Venemaa Liberaaldemokraatliku Partei juht ja riigiduuma asespiiker Vladimir Žirinovski soovitab mõjusfäärid ümber jagada ja Ukraina tükeldada – Lääne-Ukraina alad läheksid Poolale, Ungarile ja Rumeeniale, Ida-Ukraina aga Venemaale. Foto: Oslobojenje.ba

Poola välisministeerium sai Venemaa riigiduumalt ametliku kirja, milles tehakse ettepanek Ukraina praegune territoorium ära jagada. Sellest teatas Poola veebiväljaanne Gazeta.pl viitega avalik-õigusliku telejaama (Telewizja Polska) rahvusvahelisele kanalile TVP Polonia, mis on loodud riigi välisministeeriumi toel.

Moskvast läkitatud ametlikus kirjas tehakse Poola välisministeeriumile ettepanek teha jõupingutusi selleks, et Ukraina viies läänepiirkonnas korraldataks referendum. Need piirkonnad on Volõõnia, Lviv, Ivano-Frankivsk, Ternopil ja Rivne.

Poola presidendi nõunik humanitaarküsimustes professor Tomasz Nałęcz andis Venemaalt saabunud ettepanekule kindla ja ühese hinnangu. Ta ütles: “Sellised mõtted on mingi haige kujutlusvõime vili.”

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 622 korda, sh täna 1)