Kersti Tammed – sama nimi, sama amet

Fotod: Sander Ilvest

Salmel elav Kersti Tamm (55) on küll Tallinnas sündinud, kuid Saaremaal elanud juba 33 aastat. Saarlased on ka tema vanemad, kes 1957. aastal segaste aegade tõttu Tallinna kolisid ning paarkümmend aastat tagasi saarele naasid.

“Seda ma üldse ei kahetse, et siia tulin,” lausub Kersti, lisades, et mida aeg edasi, seda rohkem hindab ta seda rahu ja vaikust, mida Saaremaa pakub.


Leisi vallas elav Kersti Tamm (50) on mandrimaalt tulnud ja saarel oma koha leidnud. Poleks ta Saaremaa kasuks otsustanud, ei oleks ka seda nimekaimude lugu siin.

Kersti tunnistab, et temanimelisi on tegelikult palju. Vähemalt mandril küll. “Tavaliselt on nii, et kui helistan mingi asja pärast kuskile, siis küsin kohe, et kas ma ütlen äkki isikukoodi. Öeldakse, et “ei-ei, öelge nimi”. Kui aga nime ütlen, siis tõdetakse, et Kersti Tammesid on tõesti palju ja öelgu ma ikka isikukood,” räägib Leisi Kersti Tamm oma juhtumistest nimekaimlusega.

Ivika Laanet, Kertu Kalmus

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 744 korda, sh täna 1)