Ella on otsekui sool supis

MEDITSIINIS EDASI: Ka pensionärina ulatab Ella Vipp alati abikäe neile, kes seda vajavad. Foto: Sander Ilvest

MEDITSIINIS EDASI: Ka pensionärina ulatab Ella Vipp alati abikäe neile, kes seda vajavad. Foto: Sander Ilvest

Täna tähistab Torgu kogukonnamajas pere, sõprade ja endiste kolleegide ringis oma 80-ndat sünnipäeva alati päikseline ja rõõmsameelne Ella Vipp, kes ei puudu naljalt üheltki valla kultuuriürituselt.

“Ise ma mõtlen, et nüüd, kui ma olen nii kaua siin eland, ju siis sõrulased on mulle kodakondsuse ka ehk andnud,” naerab Kohtla-Järvel sündinud ja pärast meditsiinikooli lõpetamist noore neiuna Saaremaale tööle tulnud Ella Vipp, toona veel Ella Randmer.

Tegelikult suunati ta tööle küll kodu lähedasse haiglasse, aga see tundus tema jaoks nii tavaline ja tuttav. “Tahtsin midagi erilist,” ütleb Ella, kes tuli Saaremaale mõttega, et on siin aastat paar ja läheb siis mandrile tagasi. “Aga see olemine läks veidi pikemaks, nii 60 aastat,” tähendab väikest kasvu käbe ja armas memm naeru kõhistades. Ella räägib, et ega ta ju teadnudki toona, et selline koht nagu Sõrve üldse olemas on. Samuti ei lähe tal meelest see, et kui ta esimest korda bussiga Saaremaale sõitis, olid bussiaknast näha ainult puud ja mets, mille vahelt piilus vaid veidi taevast.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 446 korda, sh täna 1)