Grete Paia valiti aasta artistiks internetis (1)

Neljapäeval Kadrioru lossis toimunud Eesti muusikailma edukamate tegijate auhinnatseremoonial “Kuldne plaat 2014” valiti saarlanna Grete Paia aasta artistiks internetis.

“See tuli suure üllatusena,” ütles Grete Paia, lisades, et tema jaoks on see väga suur tunnustus ja au. “Kõige enam tänan ma kõiki neid inimesi, tänu kellele mul oli võimalik selline auhind pälvida,” rääkis Paia, lisades suure tänu Sven Lõhmusele ja mänedžer Tambet Mummole, kellest paremat ei oska ta soovidagi. Samuti tänas ta oma peret, kooli, kõiki sõpru ja tuttavaid, kes tema muusikat kuulavad ja tema tegemistele kaasa elavad ja teda toetavad.

Enne suve on Grete Paial plaanis anda välja uus singel. Aga milline täpselt, jääb esialgu veel saladuseks. “Väike lootus on ka väga ägedaks koostööprojektiks, aga kellega, seda ma veel öelda ei saa,” sõnas Paia.

Aasta naisartistiks valiti Birgit Õigemeel, meesartistiks Toivo Asmer ja aasta ansambliks Kõrsikud.

Aasta raadiohitiks tunnistati Põhja-Tallinna laul “Meil on aega veel”, aasta uustulnukaks Silver Sepp, aasta plaadifirmaks Hitivabrik ja aasta autoriks Sven Lõhmus. Panuse eest Eesti popmuusikasse sai auhinna Marju Länik.

Kuldne plaat antakse Eesti esitajate liidu, Eesti autorite ühingu ja NCB Eesti kogutud andmete alusel aasta edukamatele artistidele ja loojatele. Esimene sellenimeline auhinnatseremoonia korraldati 1998. aastal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 561 korda, sh täna 1)