Aste elanikud kurdavad elektrikatkestuste üle (2)

Aste külavanem Üllar Kukk pöördus Kaarma vallavalitsuse poole, andes teada, et pidevad voolukatkestused Aste külas häirivad kahesaja külaelaniku igapäevaelu ja rikuvad koduelektroonikat.

“Külas on viis korterelamut, milles elab kogu küla elanikkonnast umbes 75%,” märgib Üllar Kukk, lisades, et elanike igapäevaelu sõltub tsentraalveest ja -kanalisatsioonist, mille pumpla asub samuti Aste külas. Pärast voolukatkestust tuleb seisnud veel kaua voolata lasta, et kraanist ei tuleks roostest vett. Teadaolevalt on aga ühe kuupmeetri vee hind 3.40.

2012. aastal kestsid Astes pikemad elektrikatkestused 13.–17. detsembrini ja vool oli ära ka 25. detsembril. 2013. aastal olid voolukatkestused 29. oktoobril, 23. ja 24. detsembril. Sel aastal kestis elektrikatkestus 15. märtsil ca 20 tundi.

Aste külavanem pakkus Kaarma vallavalitsusele välja, et vallavalitsus teeks Eesti Energia Võrguehituse AS-ile ettepaneku viia Aste küla toidet tagav elektri õhuliin maakaablisse, et tagada kindel elektrivarustus.

Kaarma vallavanem Andres Tinno pöördus omakorda nii Eesti Energia kui ka Elektrilevi poole, kirjutades, et ettevõtted peaksid suutma klientidele lubatud elektrienergia tarbimiskohtades tagada ja järgima konkreetsete tööde teostamise tähtaegu (plaangraafikut). Samuti palus ta infot kogu Kaarma valla territooriumil tehtavate elektrivarustuskindlusega seotud tööde kohta. Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist Kaarel Kutti lubas selgitusi jagada esmaspäeval.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 541 korda, sh täna 1)