Rekkamehed peatasid tee peal vänderdanud kolleegi (14)

KIIDAVAD TEGIJAID: Politseinikud Tõnu Põldema ja Andres Mook Muhus toimunud intsidendis küll ei osalenud, aga tunnustavad siiski kodanikke, kes politseid joobnud juhtidest teavitavad ja võimalusel ka nende edasisõitu takistavad. Foto: Sander Ilvest

KIIDAVAD TEGIJAID: Politseinikud Tõnu Põldema ja Andres Mook Muhus toimunud intsidendis küll ei osalenud, aga tunnustavad siiski kodanikke, kes politseid joobnud juhtidest teavitavad ja võimalusel ka nende edasisõitu takistavad. Foto: Sander Ilvest

Virtsu–Kuivastu parvlaeval kahtlaselt käitunud ja hiljem maanteel ühest servast teise sõitnud rekkajuht sai kaela kriminaalmenetluse, kui teised veokijuhid olid roolijoodiku sõiduki Muhus Liiva asulas blokeerinud ja mehele politsei kutsunud.

“Metsakad [metsaveoautod] sundisid ta seisma. Mina panin ees vastassuuna kinni, et keegi ette ei tuleks. Puiduvedajad jäid temaga sinna jagelema,” kirjeldas Saarte Häälele teisipäeva õhtupoolikul kella 18 paiku Muhu saarel toimunud vahejuhtumit Saare Kaubaveod OÜ autojuht Tanel, kes ei soovinud oma perekonnanime lehes näha.

Taneli sõnul osales Transmargi poolhaagisveoki peatamises kokku neli rekkat. Meeste tähelepanu äratas kahtlane juht juba kell 17.35 Virtsust väljunud parvlaeval.

Et sõiduk laevalt maha sõites pidevalt oma sõidurajalt vastassuunavööndisse kaldus, tõkestasid raadio teel oma tegevust kooskõlastanud raskeveokijuhid kahtlaselt liikuval masinal tee Liiva restorani juures.

“Metsakad [metsaveoautod] sundisid ta seisma. Mina panin ees vastassuuna kinni, et keegi ette ei tuleks.”

Saarte Häälega rääkinud Tanel oli kindel, et kahtlaselt käitunud ametivend võinuks suure õnnetuse põhjustada ja lõpuks kellegi surnuks sõita.

Purjus juht üritas pärast auto peatamist põgeneda ning teda asusid taga ajama nii puiduveoautojuhid kui ka kohale kutsutud politseipatrull. Rannakalur Kalle Kreis, kes Liival suitsukala müüb, ütles, et üks rekkameestest tuli tema käest küsima, ega ta pole üht jooksvat meest näinud. “Nad jooksid ümber maja ja lõpuks said ta kätte,” rääkis Kreis. “Kellele õnnelik ja kellele õnnetu lõpp sel lool,” muigas ta.

Mercedes-Benz Actrosi roolis olnud 41-aastane mees toimetati joovet tuvastama ja algatati kriminaalmenetlus, kuna autojuht oli purjus.

“Vabastasime juhi päevapealt töölt ja algatasime firmasisese juurdluse,” kinnitas Transmargi Kuressaare terminali juhataja. Kolmapäeval hakkas firma otsima uut autojuhti, kes võiks tööle asuda niipea kui võimalik.

Muhu vallavanem Raido Liitmäe ei olnud toimunud intsidendist küll teadlik, kuid ütles, et rekkameeste käitumine on kiitust väärt. “Tublid mehed,” sõnas ta.

Ka politsei pressiesindaja Hedy Tammeleht teatas, et politsei tänab tublisid inimesi, kes on politseid joobes juhtidest teavitanud. “Veelgi rohkem tunnustust väärib see, kui inimesed on purjus juhti vastavalt oma võimalustele takistanud,” tõdes Tammeleht.

Tõnu Veldre, Ivika Laanet

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 3 324 korda, sh täna 1)