Ott Aardam ja Ain Anger noppisid teatripreemia

Eilse rahvusvahelise teatripäeva õhtul kuulutati Tallinna linnateatris välja Eesti teatri aastaauhindade laureaadid, kes pälvisid auhinna 2013. aasta loomingu eest. Kaks preemiat said ka saarlased.

Muusika-, balleti- ja tantsulavastuste žürii eriauhind läks ansamblile Resonabilis ja Ott Aardamile Kristjan Kõrveri kammerooperi “Raud-Ants” omanäolise lavastusliku teostuse ja nõudliku muusikalise partituuri ettekandmise eest. Kammerooper “Raud-Ants” jõudis publiku ette Mustjala festivali ja Saaremaa ooperipäevade programmis.

Georg Otsa nimeline auhind otsustati anda Ain Angerile erakordsete saavutuste eest maailma ooperi- ja kontserdilavadel, unustamata sealjuures oma kodupublikut. Anger on silma paistnud lavastustes “Faust” ja “Tannhäuser” ning “Põlvkondade gala” rahvusooperis Estonia, samuti kontsertidel “Kaks bassi, kaks kirikut” koos Jaakko Ryhäneniga ning esinemistel Birgitta festivalil. Tänavu astub Ain Anger lavale ka Saaremaa ooperipäevadel.

Auhindade väljaandja on Eesti teatriliit, rahastajad Eesti Kultuurkapital ja kultuuriministeerium.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 336 korda, sh täna 1)