Muhus läheb nädalavahetusel laskmiseks (2)

Sel nädalavahetusel toimuvad Muhu saarel Kaitseliidu Saaremaa maleva õppused, mille üks osa on laskeharjutused Koguva karjääris. Laupäeval kestavad laskeharjutused kella 11-st 18-ni, pühapäeval kell 7–15.

Malevapealik kolonelleitnant Kristjan Moora kinnitas, et tegemist on tavapärase plaanilise väliõppusega, kus sel nädalavahetusel kasutatakse vaid käsitulirelvi. “Teavitasime Muhu vallavalitsust ja kohalikke elanikke veebruaris Koguva külas korraldatud rahvakoosolekul ja loodame, et laskmisest tekkiv müra naaberkülade rahu eeloleval nädalavahetusel liialt ei häiri,” ütles Moora. Laskeharjutustega mitte seotud inimestel palus ta sel ajal Koguva karjääri piirkonda ilma põhjuseta mitte tulla.

Ta lisas, et näidislaskeharjutuse, kuhu lubatakse ka publikut, korraldab Kaitseliit Koguva karjääris kahe nädala pärast, 12. aprillil kell 10–13. Siis harjutavad kaitseliitlased laskmist tankitõrjerelvadest.

“Sihtmärgid on 300–500 m kaugusel, pealtvaatajatele on ette valmistatud vaateplatvorm ja nende turvalisus on tagatud. Samas on avatud ka relvanäitus. Kõik huvilised on oodatud ja me teavitame sellest üritusest ka eraldi.

Pakume rahvale sooja sööki ja tutvustame maleva väljaõpet ka üldisemalt. Sarnase ürituse korraldasime esmakordselt eelmisel sügisel, vahepeal on inimeste huvi Kaitseliidu vastu kasvanud ja meil on põhjust oma reaalset valmisolekut ka demonstreerida,” rääkis malevapealik Moora.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 367 korda, sh täna 1)