Kuressaare taasliitumine SOL-iga lükkus edasi (2)

Kuressaare linnavolikogu Reformierakonna fraktsioon palus eile katkestada eelnõu menetlemise, mille järgi oleks linn Saaremaa omavalitsuste liiduga (SOL) taas liitunud. 

Linnavolikogu esimees Toomas Takkis nentis, et kui mõni fraktsioon soovib eelnõu lugemise katkestada, siis peab sellega ka arvestama. Ka volikogu komisjonid olid taasliitumise osas kahevahel, kuna polnud selge, kui suuri rahalisi väljaminekuid see linnale toob.

Linnapea Hannes Hanso ütles, et SOL-iga ühinemine on vajalik just koostööd silmas pidades. Hanso märkis ka, et Kaarma, Kärla ja Lümanda vald on seoses omavahel ühinemisega SOL-iga taasliitumise praegu edasi lükanud.

Lümanda vallavanem Jaanika Tiitson ütles teisipäeval Kadi raadios, et tema isiklikult SOL-i tagasiminekul mõtet ei näe. Kaarma vallavanem Andres Tinno ja Kärla vallavanem Tiina Luks kinnitasid eile, et volikogus mingeid otsuseid tehtud ei ole. Kärla volikogus tuleb SOL-i teema arutusele järgmisel nädalal ja Kaarma volikogu võttis SOL-iga seonduva info teisipäeval teadmiseks.

Samas on SOL teinud ka päris uhkeid järeleandmisi, et “kadunud poegi” oma rüppe tagasi saada. Nii on häälte arv SOL-is viidud sõltuvusse omavalitsuse elanike arvust ja tähtsamate otsuste vastuvõtmisel rakendatakse ka 2/3 häälteenamuse nõuet. Liikmemaksumuudatusi ei soovinud SOL enne teha, kui taasliitumise protsess on lõppenud.

Kuressaarel peaks 1. juunist kehtima hakkava uue korra järgi olema SOL-is 10 häält. Praegu SOL-i kuuluvatel omavalitsustel oleks kokku 24 häält.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 340 korda, sh täna 1)