Kultuuriministeerium eraldas Muhu pärandikoolile 2748 eurot (1)

MTÜ EELK Muhu Katariina Kogudus saab kultuuriministeeriumi programmist “Kultuuripärandi hoidmine ja arendamine” 2748 eurot Muhu pärandikooli tarvis, et korraldada roogkatuse töötuba. 

Kultuuriminister Urve Tiiduse allkirja kandvas käskkirjas on veel kaheksa taotlejat, kelle avaldus rahuldati. Üheteist taotleja soovid jäeti seekord rahuldamata. Saare maakonnast olid muhulased ainsad toetuse taotlejad.

Muhu pärandikooli eestvedajal Inna Ligil on positiivse otsuse üle hea meel. Projekti lühikirjelduses toonitab Ligi: “Muhus on 52 eriilmelist küla, nendest 14 on arvatud miljööväärtuslikeks. Seega on meil, muhulastel, suur vastutus hoida seda, mis meile hoida antud, pärandiks järgmistele põlvedele.”

Projekti vajalikkust tähtsustades märgib Inna Ligi, et roog on sajandeid olnud Lääne-Eesti ja saarte üks põhilisemaid katusekattematerjale. Kavandatava koolitusega püütakse edasi anda meie esiisade tarkusi ja kogemusi roogkatuse tegemisel. “Projekt ei ole lühikursus ega seisne üksnes roogkatuse ehitamise võtete ettenäitamises, vaid koolitus on kavandatud mitmepäevasena. Tahame kaasata võimalikult palju huvilisi, andes igale soovijale võimaluse ise katuse tegemisel kätt proovida,” kinnitas Inna Ligi.

Töötoa juhendaja on katusemeister Mihkel Ling, OÜ Muhro omanik ja tegevjuht. Lektoriteks on kutsutud Meelis Mereäär ja Eda Maripuu Muhu muuseumist ning muinsuskaitseinspektor Rita Peirumaa. Projektijuhi rollis on Inna Ligi.

Roogkatuse saab Muhu pastoraadi ait, mis on riiklik ehitismälestis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 245 korda, sh täna 1)