Hanvari kirurgilised protseduurid kallinevad (11)

Kuna haigekassa ei sõlminud erakliinikuga Hanvar kirurgiajuhtude ravilepingut, tõuseb 1. aprillist sealse kirurgi visiiditasu ja kirurgiliste operatsioonide eest tuleb patsiendil ise maksta.

Hanvari juhataja Varje Haavel ütles Kadi raadio saates “Keskpäev” , et Hannes Haavel on Eestis ainus tohter, kellelt haigekassa võttis kõik ravijuhud. “Sellepärast me võitlemegi,” sõnas Varje Haavel. Ta lisas, et kui haigekassa väidab, et neil on 192 ravijuhtu üle, ent Hannes Haavelile neid ei anta, näitab see väga isiklikku suhtumist.

Erakliinikute ja haigekassa vaidlus ravilepingute sõlmimise üle jõudis reedel esimese lahendini, kui Tallinna halduskohus otsustas, et haigekassal oli õigus jagada enamik ravijuhte haiglatele. Saaremaal sai ravijuhud endale haigekassaga juba lepingu sõlminud Kuressaare haigla. Tallinna halduskohtu otsuse on Hanvar juba ringkonnakohtule edasi kaevanud.

Varje Haavel rõhutas, et kohtuvaidlusele vaatamata jätkab Hanvar 1. aprillist tavapärast tööd. “Rasedaid ja günekoloogilisi haigeid võtame endiselt vastu haigekassa lepinguga, nende viisiiditasu on 5 eurot. Muutmata alustel jätkub ka perearsti saatekirjaga patsientide teenindamine, samuti kõigi Hanvaris vastu võtvate spetsialistide töö.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 182 korda, sh täna 1)