Baarid võiks sulgeda kell viis hommikul (14)

“Üldine arvamus näib olevat, et võiks uuesti tagasi pöörduda baaride hommikul kella viiest sulgemise juurde, aga probleem on selles, et seaduse järgi ei saa linnavalitsus sulgemisaegu määrata,” ütles Kuressaare linnapea Hannes Hanso. 

Esmaspäeval kohtus linnapea Vaekoja pubi esindajatega. Tema sõnul on linnavalitsus võtnud eesmärgiks kohtuda kõikide osapooltega ehk nii ööklubide, söögikohtade kui ka politsei, naabrivalve ja turvafirmade esindajatega.
Paar nädalat tagasi toimus linnavalitsuses suurem arutelu, milles osales 15–20 inimest.

“Vaekoja inimesed sellel kohtumisel osaleda ei saanud, sest omanik oli välismaal. Nüüd võtsid nad ise ühendust,” selgitas Hannes Hanso. Kohtumisel otsiti lahendusi kesklinna probleemidele, eriti mis puudutab öist aega.

Linnapea sõnul on ses küsimuses jätkuvalt erimeelsusi. Nõus ollakse küll varem lõpetama alkoholimüüki, aga asutust soovitakse ikkagi lahti hoida. “Kokkulepe peab olema konsensuslik, et see kehtiks ühtemoodi kõigi jaoks, muidu ei ole mõtet seda teha,” nentis Hanso.

Ta tõi näiteks, et kui kesklinna parkla otsustati öiti sulgeda, lepiti politseiga kokku, et kella 24-st 6-ni hommikul sõidavad politseipatrullid sealt läbi ja vaatavad, et seal ei pargitaks ega rikutaks öörahu.

“Me ei saa saata politseid ööklubidesse stopperiga aega mõõtma, et kas need on ikka õigeaegselt suletud, ja minul ei ole kviitungiraamatut, et kellelegi trahvi teha,” rõhutas linnapea kokkuleppe vajalikkust. Munitsipaalpolitsei loomist ehk linnavalitsusele täiendavate töötajate palkamist ei pea ta samuti mõistlikuks.

Hannes Hanso märkis, et tähtsad on nii öine meelelahutus kui ka söök, kuid tuleb leida tasakaal, et kesklinna elanikud saaksid normaalselt elada ja turistid turvaliselt ringi liikuda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 099 korda, sh täna 1)