Õnnetus ei hüüa tulles

Tööinspektsiooni andmeil juhtus mullu tööõnnetusi küll vähem kui tunamullu, ent see arv on aastatega siiski kasvanud. Seda varjamiste arvelt, leiab inspektsioon. Et kui varem üritas osa ettevõtteid juhtunu ehk maha salata ja kannatanuga kokkuleppele jõuda, siis nüüd sellist taktikat enam nii palju ei kasutata.

Samas, vaatamata sellele, et tööõnnetused on meedias sagedane teema, leidub ometi töötajaid, kes, olles ise hoolimatud oma elu ja tervise suhtes, kurba statistikasse oma panuse annavad. Kui tööinspektorile vahelejäämise hirmu ei ole, tööandja aga ohutusnõuete täitmist ei nõua või kontrollida ei jõua, võib ju ohutusele vilistada.

Kui aga häda kord käes, pole parata midagi – tööandja tagantjärele tarkusest, et oleks pidanud töötajalt ikka kiivri kandmist nõudma, või töötaja kahetsusest, et kiivrit pähe panna ei viitsinud, ei piisa. Sest vahel õnnetus ikka hüüab tulles. Peab vaid oskama kuulata.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 314 korda, sh täna 1)