Mündi tänava torud jõudsid kohtusse (8)

Kaarma vallavolikogu eilsel istungil, kus arutati ka Kudjapel vee- ja kanalisatsioonitorustikega kimpus olevate Mündi tänava elanike muret, selgus, et asi on jõudnud juba halduskohtusse. Nimelt on Mündi tänava arendaja Jüri Riks Kaarma vallavalitsuse ettekirjutuse, millega teda kohustati trasse korda tegema, halduskohtusse kaevanud.

Teadupoolest on Mündi tänava torustikud kehvas seisukorras, kuid keegi ei taha neid omaks tunnistada. Kompromissi kõikide osapoolte vahel pole seniajani leitud. Kuna Riks on vallavalitsuse vastu kohtusse läinud, on sealt oodata lahendust torustike kuuluvuse küsimusele ning seega peaks selguma, kes maksab kinni nende kordategemise. Kohtutee lõpuni käimist pooldasid ka kõik vallavolikogu komisjonid.

Volikogus toimunud arutelul jõuti ka tõdemuseni, et kui vald on kunagi teinud vea, andes kasutusloa ehitusloata ja vigaselt ehitatud trassidele, ei ole nüüd enam võimalik konkreetseid ametnikke või vallavalitsuse liikmeid selles süüdistada.

Elanike küsimusele, mis juhtub siis, kui kanalisatsioonitorustik lõplikult üles ütleb ning “paks ja vedel” sõna otseses mõttes maha voolab, vastas vallavanem Andres Tinno: “Siis kutsume kokku valla kriisikomisjoni.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 831 korda, sh täna 1)