Elanikud vaidlustasid puidulaoplatsi rajamise (11)

SUURED MÕÕTMED: Kudjape lähistele metsa rajatava puiduladustusplatsi mõõtmed on kõvasti suuremad kui näiteks jalgpalliväljakul. Foto: Sander Ilvest

SUURED MÕÕTMED: Kudjape lähistele metsa rajatava puiduladustusplatsi mõõtmed on kõvasti suuremad kui näiteks jalgpalliväljakul. Foto: Sander Ilvest

Paarkümmend Kudjape elanikku allkirjastas Kaarma vallajuhtidele saadetud ühispöördumise, millega vaidlustatakse puiduladustusplatsi arendajale antud luba. Kõnealuse loa kohaselt hakataks Pähklimetsa teed kasutama puiduveoks Praakli külla rajatavalt platsilt. Pärast seda, kui Saarte Hääl läinud nädalal sellest kirjutas, on ka toimetuse poole ses küsimuses tavatult palju pöördutud.

Pöördujad on olnud nii Kudjape inimesed kui ka need, kes mööda Pähklimetsa teed kalmistul käivad. Või siis lihtsalt inimesed, kelle meelest on tavatu, et inimeste viimse puhkepaiga värava tagant hakkavad mööda kihutama metsaveokid.

Vallajuhtidele saadetud pöördumises toovad Kudjape elanikud välja, et Pähklimetsa tee läbib eramupiirkonda, kus peaks säilima liiklusturvalisus ja madal müratase. Palgiveoautode liikumine halvendaks kõnealuse tee olukorda elanike hinnangul tunduvalt. “Lisaks paneb imestama, et tee, mida parandati 20 aastat, sai lõpuks korda ning nüüd lastakse see uuesti ära lõhkuda,” märgivad elanikud.

Muu hulgas juhivad pöördumisele allakirjutanud tähelepanu sellele, et Pähklimetsa tee oli planeeritud koos kergliiklustee ja valgustitega, mis jäi aga rahapuudusel tegemata. Nüüd küsivad kohalikud inimesed, kus siis hakkavad sellise puidutranspordi korral inimesed liikuma. Tee laius ei võimaldavat jalakäijail teeserval seista, kui kaks autot on kõrvuti. Lisaks toovad Kudjape elanikud välja, et teed kasutavad tihti ka surnuaeda sõitvad matuselised.

“Mis saab sellisel juhul?” küsivad nad.

Oma nime ja allkirjaga nõuab valla otsuse tühistamist ühtekokku 21 Kudjape elanikku.

Teema tuleb lähemalt arutusele Kaarma volikogu järgmisel istungil.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 073 korda, sh täna 1)