Vallikraavi veeralli toimub 15. korda

VEERALLI TOIMUMISKOHTA KAARDISTAMAS: Eile pärastlõunal tutvusid tulevase võistluspaigaga Kuressaare ametikooli rekreatsioonikorralduse 2. kursuse õpilased Deili Lemsalu, Mari Rahula, Tauri Liblik, Deisi Juns, Katrin Kivihall, Sandra Tammeleht ja Jaana Lepamaa. Foto: Tõnu Veldre

VEERALLI TOIMUMISKOHTA KAARDISTAMAS: Eile pärastlõunal tutvusid tulevase võistluspaigaga Kuressaare ametikooli rekreatsioonikorralduse 2. kursuse õpilased Deili Lemsalu, Mari Rahula, Tauri Liblik, Deisi Juns, Katrin Kivihall, Sandra Tammeleht ja Jaana Lepamaa. Foto: Tõnu Veldre

Kuressaare ametikooli Vallikraavi veeralli on juba 15 aastat olnud Saaremaa turismihooaja avaüritus. Tänavu toimub ralli reedel, 25. aprillil ja selle teine nimi on “15 aastat kraavis”.

Kell 17 hakkab rongkäik ametikooli sisehoovist liikuma. Seekord kesklinnas raekoja ees peatust ei tehta. Kõik tervitused öeldakse ja avamiskõned peetakse kuursaali taga ralli stardipaigas.

Veeralli korraldajad on teist aastat järjest Kuressaare ametikooli rekreatsioonikorralduse õpilased. Seitse lõpukursuslast teeb niiviisi oma ühise lõputöö. “Meie teha on kõik – ideest teostuseni. Nii kava koostamine, ettevalmistus, sponsorite leidmine kui ka politseiga suhtlemine,” loetles üks ralli korraldajatest Jaana Lepamaa, kelle sõnul tahavad nad üritusele seekord anda laiema mõõtme. “Lisaks paadirallile kavandame ka muud tegevust, et plats oleks kirevam ja meeleolukam. Kindlasti tuleb lastenurk, nagu igal aastal. Uudisena korraldatakse sümboolse piletihinnaga loterii. Ringi liiguvad maskotid, kes lapsi lõbustavad. Ning soovijad saavad pugeda täispuhutavasse zorb-palli, milles saab vee peal joosta.” Lepamaa lisas, et korraldajad on veeralli ajaks ka ilusa ilma tellinud, kuigi ilmajaam lubab aprilli lõpuks lund.

Veeralli põhiosa, sportlik-mänguline võistlus koosneb võidusõudmisest Kasse paatidega Kuressaare linnuse ümber kulgevas vallikraavis ja teatevõistlusest maa peal. Lisaks oodatakse rallile osalema alternatiivsõidukeid, mis korraldaja sõnul lisavad üritusele põnevust.

Võistlusel võivad osaleda õpilased, pered, ettevõtted, sõpruskonnad. Võistkondade arvule piiranguid pole. Vaatama ja kaasa elama on aga oodatud kõik huvilised.

Lõpukursuslastes tekitas ühise lõputöö tegemine kahetisi tundeid. Üksmeelel oldi selles, et ühine lõputöö annab suuremad ressursid, mida kasutada. Kuid igal lõpetajal on õppetöö ajal välja kujunenud lemmikteemad, mida nad oleksid soovinud lähemalt käsitleda. Eilne ringkäik lossivallidel näitas siiski kursuse ühtset vaimu. Ning kursuse ainus noormees Tauri Liblik sõnas lootusrikkalt: “Sel aastal pole vallikraavis enam jääd.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 934 korda, sh täna 1)