Kirjuhahk meelitab inglased Saaremaale (2)

Nädalavahetusel võõrustas Vilsandi rahvuspargi keskuse Loona mõisa perenaine Maarika Toomel linnuvaatlejaid Inglismaalt, kes võtsid pika reisi ette ei kellegi muu kui kirjuhaha pärast. 

Kaugelt tulnud ornitoloogidel õnnestus pühapäeval näha hahaparve, milles oli umbes 90 lindu.

Inglastega koos sõitis pühapäeval saarele ka Eesti rahvusringhäälingu võttegrupp, kes salvestas brittide siinviibimise “Kapitali” saate tarvis. Saate toimetaja Kaileen Mägi ütles, et lugu jõuab eetrisse aprilli lõpus või mai alguses.

Miks tundis aga majandusteemasid käsitlev saade huvi Saaremaad külastavate inglastest linnuvaatlejate vastu? “Hakkasin uurima neid kohti, kus välismaalastest turistid peale Tallinna käivad, ja kui nad tahavad tutvuda Eestimaa loodusega, siis kes nendega tegeleb? Nii sattusin Maarika Toomeli peale,” rääkis Kaileen Mägi.

Linde oli seekord Saaremaal Undva poolsaarel kaemas koguni kaks gruppi välismaalasi.

Tänavu külastasid esimesed linnuvaatlejad Loonat juba veebruaris. “Tihedam sagimine algas nüüd. Sellel nädalal võtame veel ühe rühma vastu,” märkis Maarika Toomel, lisades, et aprillis tuleb mitu rühma. “Peale inglaste külastavad meid sakslased ja loodushuvilised mujalt riikidest.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 322 korda, sh täna 1)