Moldova pelgab Venemaad

PIIRIÜLETUS: Moldovast eraldunud tunnustamata Transnistria Vabariigi piiripunkt. Juba piiril torkab silma, et tärkava turumajanduse tunnusjoonte kõrval on selles riigis rohkesti nõukaajast pärit nn reaalse sotsialismi sümboolikat. Foto: internet

PIIRIÜLETUS: Moldovast eraldunud tunnustamata Transnistria Vabariigi piiripunkt. Juba piiril torkab silma, et tärkava turumajanduse tunnusjoonte kõrval on selles riigis rohkesti nõukaajast pärit nn reaalse sotsialismi sümboolikat. Foto: internet

Moldovas jälgitakse Ukrainas toimuvat tähelepanelikult. Pärast Krimmi referendumit ja sellele järgnenud poolsaare annekteerimist Venemaa poolt on Chişinău võimukandjad hakanud rääkima uutest ohtudest.

Moldova on Euroopa üks vaesemaid piirkondi. Rahutu on seal olnud ajast, mil Nõukogude Liit kokku varises ja riik iseseisvus. Viimastel kuudel on kohalike ajalehtede esiküljed ja interneti uudisteportaalid hõivanud aga uudised naabermaalt Ukrainast. Samale teemale on pühendatud ka tele- ja raadiojaamade vestlussaated ning seda käsitletakse ka sotsiaalvõrgustikes.

See, mis toimub Ukrainas, võib juba üsna pea suure tõenäosusega leida aset ka Moldovas.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 257 korda, sh täna 1)