Orissaare volikogu kinnitas õpilaskodu tasuta kohad (1)

Neljapäeval kinnitati Orissaare vallavolikogu istungil valla eelarve, mille kogumaht on valla finantsnõuniku Lilja Koppeli sõnul võrreldes 2013. aasta eelarvega 2% väiksem. Eelarve võeti vastu summas 2 069 357 eurot.

Valla eelarve- ja majanduskomisjoni esimees Kristjan Kana sõnas, et komisjon arutas omavahel eelarvet korduvalt ning leidis ühehäälselt, et see tuleb kinnitada. Samuti võeti istungil vastu otsus arvata eelarve- ja majanduskomisjonist välja sinna kuulunud Koit Kelder, kes ei ole jõudnud kolmele järjestikusele istungile. Eelarve- ja majanduskomisjon jätkab kuueliikmelisena.

Kinnitati ka sotsiaaltoetuste määrad. Sünnitoetus tõsteti 300 eurole varasema 288 asemel, matusetoetus 160 eurot ja ranitsatoetus 120 eurot jäid samaks. Samuti jäi muutmata 2014. aasta hooldajatoetuse määr 25,56 eurot.
Kuue poolt- ja kolme vastuhäälega kinnitati vallavanema töötasuks 1391 eurot. Samuti kinnitati vallaametnike ja allasutuste töötajate palgamäärad.

Selleks, et meelitada õpilasi õppima Orissaare gümnaasiumi, kinnitati tagasiulatuvalt 1. jaanuarist 2014 Orissaare gümnaasiumi õpilaskodu tasuta kohad kõigile neile, kes õpivad Orissaare gümnaasiumis. Hetkel on Orissaare õpilaskodus kokku 11 õpilast, neist kuue õpilase kohamaksu rahastas riik, nemad said toimetulekutoetust haridus- ja teadusministeeriumist ning viiel õpilasel tuli igakuuliselt maksta vallale õpilaskodu kasutamise eest tasu.

Õpilaskodu koha hind on ühes kuus 64 eurot pluss toiduraha.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 313 korda, sh täna 1)