Kes õllehinda tõstab…

Kirjandusklassikast tuntud tõde selle kohta, et kaua ei püsi see valitsus, kes õllehinda tõstab, tänapäeval enam ei kehti. Alkoholiaktsiisi tõstab ka eile koalitsioonilepingu sõlminud ning lähiajal valitsusena võimutüüri juurde astuv oravate ja punaste rooside koalitsioon.

Aastaks ametisse saavalt ja sellest suure osa uute valimiste kampaaniat tegevalt valitsuselt äkilisi muudatusi ilmselt oodata ei maksa. Ehk seataksegi atra ja proovitakse asju vaikselt edasi ajada. Nii mõnigi neist asjadest mõjutab ka saarlasi. Lastetoetuste tõus ja maksude vähenemine rõõmustavad vast kõige enam.

Kindlasti tõmmatakse tuure maha regionaalminister Kiisleri haldusreformil. Säärane ministrikoht kaotatakse hoopiski ära ja hakatakse uuringuid tegema. Meenub ühe poliitiku ütlus, et kui sa tahad midagi venitada, siis hakka uurima või moodusta komisjon.

Noor tulevane peaminister koos sotsidest ministritega tähendab muuhulgas ka seda, et Kuressaare linnapea Hannes Hanso europarlamenti valituks osutumise võimalused on kõvasti suurenemas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 205 korda, sh täna 1)