Maavanema tool ei kõigu

Mitteametlikult parteiliselt täidetud maavanema ametikohal praegu töötavad Isamaa ja Res Publica Liidu taustaga maavanemad ei pea tõenäoliselt muretsema, et nad koha kaotavad. 

IRL-i uuest valitsuskoalitsioonist väljajäämine on pannud küsima, mis saab IRL-iga seotud maavanematest, sealhulgas ka Saare maavanemast Kaido Kaasikust, kelle tööleping lõpeb alles 2016. aasta lõpus. Puhkusel viibiv Kaasik ütles, et valimisteni jäänud aasta jooksul maavanemaid vaevalt et välja vahetama hakatakse, küll aga lõpeb sel aastal seitsme maavanema tööleping.

Riigikogu maaelukomisjoni esimehe, sotsiaaldemokraat Kalvi Kõva sõnul ei ole IRL-i taustaga maavanemate väljavahetamine eesmärk omaette. “Kui mõne maavanema ametiaeg peaks lõppema, siis tuleb vabanev tööpost mehitada parima võimaliku kandidaadiga,” ütles Kõva.

Lootust, et maavanemad jäävad ametisse, avaldas ka praegu veel regionaalministri ametis olev Siim Valmar Kiisler. “Praegused maavanemad on oma tööd teinud tublilt ja kuna seda valitsust on vähem kui aastaks, siis ma loodan, et selle 11 kuu nimel rabistama ja kedagi kangutama ei hakata,” märkis Kiisler.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 500 korda, sh täna 1)