Maakonna käsitöölised saavad kokku Orissaare Pritsukas

Sel laupäeval toimub Saare maakonna käsitööpäev esmakordselt Orissaares Ida-Saaremaa käsitöökeskuses, mis asub Pritsukas. Osalejaid on registreeritud juba 60 ringis.

“Me tahaksime, et kõigil oleks võimalus ise teha, mitte ainult vaadata,” lausus Orissaare kultuurimaja juhataja Anu Viljaste, lisades, et seetõttu on oluline ka eelnevalt registreerida. Kes ise aga tegutseda ei taha, on oodatud uudistama. Käsitööhuvilised jagatakse gruppidesse ja kell 11 algaval käsitööpäeval saab osaleda mitmes töötoas.

Avatud on kristallvaigu ehtekoda, kus põnevate ehete meisterdamist õpetab Signe Linkvist. Mai Meriste näitab, kuidas kududa sokikanda. Selleks tuleb kodus sokisoolikas enne valmis kududa (kanna kohas abilõng) ja varrastega koos kaasa võtta. Filo savist rinnanõelte tegemist juhendab Ulvi Aer ja Risto Ränk viib Maasis läbi keraamikatöötoa.

Küsimusele, miks otsustati käsitööpäev korraldada just Pritsukas, aga mitte kultuurimajas, vastas Viljaste, et tema soov on, et ka see maja hakkaks elama. “See on imekena maja ja ideaalne koht just selliste ürituste läbiviimiseks,” kinnitas ta.

Anu Viljaste lisas, et kuna üritusele registreerunuid on juba praegu päris palju, siis palutakse varuda kannatust. “Kui kõik kohe ei mahu kusagil tegutsema, siis mahume kõik ju tassi kohvi juures või käsitööpoes mõnusalt üksteisega kogemusi vahetama, juttu vestma.”

Saare maakonna rahvakultuurispetsialist Krista Lember ütles, et maakondlik käsitööpäev toimub kuuendat korda. See tekkis Lemberi sõnutsi käsitööliste vajadusest omavahel suhelda. “Igal žanril on rahvakultuuri valdkonnas oma päev. Käsitöölistel ei olnud ja nii see tekkis,” tähendas Krista Lember.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 384 korda, sh täna 1)