Tüdrukult vabaduse röövinud said karistused teada (12)

Eile loeti Kuressaare kohtumajas ette otsus Ann Särelile, Katre Kundratsile, Reti Linale ja Galina Latkinale, keda süüdistati selles, et selle aasta 11. jaanuari öösel kella 4.30 ajal Salme vallas Mändjala ja Salme vahelisel teelõigul tekkinud tüli käigus tungisid nad kannatanule ühiselt kallale. Seejärel toppisid nad neiu vägivalda kasutades auto Renault Megane pakiruumi ja sõidutasid ta kannatanu jaoks tundmatusse kohta Salme vallas, jättes ta metsa.

Kella viie paiku hommikul oli õues pime, sadas lund ja koos tuulega oli ilmajaama andmetel –4 kraadi külma.

Kohtunik Kristel Pedassaar mõistis Ann Särelile liitkaristusena ühe aasta ja kaheksa kuud vangistust, Katre Kundratsile liitkaristusena kaks aastat vangistust, Reti Linale liitkaristusena ühe aasta ja kuus kuud vangistust ning Galina Latkinale liitkaristusena ühe aasta ja neli kuud vangistust.

Särele ja Kundratsile mõisteti vangistus tingimisi kaheaastase katseajaga ning Linale ja Latkinale kaheksateist kuu pikkuse katseajaga, mida hakati lugema 17. märtsist.

Kõigile neljale määrati 532 eurot ja 50 senti sundraha, mis tuleb tasuda riigituludesse võrdsetes osades 12 kuu jooksul. Särelilt, Kundratsilt ja Latkinalt mõisteti välja ka 120 eurot kaitsetasu 12-kuulise maksetähtajaga. Esimese makse peavad nad tegema selle kuu kolmekümnendaks kuupäevaks. Reti Linal kaitsetasu maksta ei tule.

Kuriteoga tekitatud materiaalse kahju – 70 eurot lõhutud mobiiltelefoni eest – olid süüdimõistetud juba eelnevalt kannatanule hüvitanud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 044 korda, sh täna 1)