Illar Noot pälvis veemaailma Oscari

ELUTÖÖ AUHINNA SAANU: Illar Nooda puhul hinnati tema 40 aasta panust Saaremaa veemajandusse. Foto: erakogu

ELUTÖÖ AUHINNA SAANU: Illar Nooda puhul hinnati tema 40 aasta panust Saaremaa veemajandusse. Foto: erakogu

Eesti vee-ettevõtete liit otsustas läinudreedesel üldkoosolekul, et elutöö auhinna saab sel aastal AS-i Kuressaare Veevärk endine juhataja Illar Noot.

Hoopis peenema nime andis auhinnale Kuressaare Veevärgi praegune juhatuse liige Aivar Sõrm, kes nimetas seda Eesti veemaailma Oscariks. Noot ise jäi ses osas tagasihoidlikumaks. “Iga asjaga on nii, et kes liialdab, kes tähtsust vähendab,” naeris ta. “Mul on hea meel, et mind sellega tunnustati.”

Illar Noot tõdes, et vee-ettevõtlus vajabki ehk veidi rohkem tunnustamist. “See on ikkagi selline valdkond, mis on ju inimestega seotud ja teistpidi on seal väga palju seadusi, mis seda reguleerivad. See lihtsalt peab olema kvaliteetne,” rääkis Noot.

Auhinna statuudi kohaselt valisid mõlemas kategoorias – elutöö auhind ja aasta veeteo auhind, mille pälvis Põlva Vesi AS – esitatud nominentide seast võitjad Eesti vee-ettevõtete liiduga (EVEL) liitunud veemajandussektori kõikide ettevõtete esindajad.

“Elutöö auhinna laureaadis polnud kahtlust juba esimeste vastuste laekumisel – Illar Noot juhtis algusest lõpuni,” ütles EVEL-i juhatuse esimees Hans Liibek. “Illaril on veevärgiga toimetamine olnud sõna otseses mõttes elu töö – pole ühtegi suuremat arengut Saaremaa veemajanduses viimase 40 aasta jooksul, mis oleks läbi viidud tema osavõtu, kaasalöömise või juhtimiseta.”

Elutööauhinnale kandideerisid veel AS-i Pärnu Vesi nõukogu liige Jüri Rahu, terviseameti keskkonnatervise osakonna peaspetsialist Küllike Birk, ehitusinsener Enn Tõnisberg ja TTÜ emeriitprofessor Heino Mölder. Aasta veeteo auhinnale kandideerisid Sillamäe Veevärk AS, Järve Biopuhastus OÜ, AS Viimsi Vesi ja Saku Maja AS.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 263 korda, sh täna 1)