Mees kaamera taga

KODULINNAS: Aktuaalse Kaamera vanemoperaator Tauno Peit alustas kaameratööd ligemale paarkümmend aastat tagasi ETV Saaremaa stuudios. Foto: Sander Ilvest

KODULINNAS: Aktuaalse Kaamera vanemoperaator Tauno Peit alustas kaameratööd ligemale paarkümmend aastat tagasi ETV Saaremaa stuudios. Foto: Sander Ilvest

Need telenäod, kes igal õhtul ekraanile ilmuvad, tunduvad paljudele meist lausa pereliikmetena. Mida ei saa sugugi öelda kaadri taga askeldavate tegelaste kohta, kes telepildi vaatajateni toovad. Üks kaadritagustest meestest on saarlane Tauno Peit, Eesti rahvusringhäälingu operaator.

“Endal on kaamera ees olla ikka üsna imelik tunne,” teab Tauno Peit, kes on ise sellisesse olukorda sattunud siiski harva. “Õnneks,” leiab ta.

Kuressaarest pärit Tauno teeb oma põhitööd “Aktuaalses kaameras”.

“Minu asi on koos ajakirjanikuga võttele minna ja üritus, intervjuu või pildimaterjal loo jaoks salvestada,” räägib Peit. See on vaid pool tööd. Teine pool tehakse õhtul stuudios. “Meil on ju terve hunnik saateid (kl 17, 18.30, 19.20 viipekeelsed uudised, 19.30 venekeelne “AK”, kl 20 lühiuudised, kl 21 “AK” põhisaade ja 21.30 spordiuudised – toim) ja igal õhtul peab kaks operaatorit stuudios olema,” selgitab Peit.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 577 korda, sh täna 1)