Ruhnus tuleb tasuta taksosõidu rahvaküsitlus (1)

Ruhnu volikogu esmaspäevasel istungil tegi volikogu liige Andres Keskpaik ettepaneku lõpetada Kuressaares ruhnlaste tarvis mõeldud taksoteenus.

Kokkuhoitud raha suunatakse projektide omaosaluse katteks. Taksoteenuse teemal tekkis pikem arutelu, mille tulemusena otsustati läbi viia rahvaküsitlus, mis lõpeb 10. aprillil.

Ruhnus alaliselt elavatelt inimestelt küsitakse: “Kas peate vajalikuks taksoteenuse täies mahus doteerimist valla eelarvest?” Vastusevariandid on: jah; ei; osaliselt.

Seitsmest volinikust olid rahvaküsitluse poolt viis. Rääkides rahast, mis kulub ruhnlaste taksosõidule Roomassaarest Kuressaare kesklinna ja tagasi, ütles Ruhnu vallavanem Aare Sünter, et aastate lõikes jääb see 1500 ja 2000 euro vahele aastas. Saareelanikud ise ei pea sõidu eest midagi maksma. “Kui me ei ole nii rikkad, et suudaksime kõike kinni maksta, peame otsima teisi lahendusi,” ütles Sünter, pidades silmas valla kõhna rahakotti.

“Mõnele võib tunduda laristamisena, et Ruhnu vald maksab taksosõidu eest, aga kui talvel peatub lennuk Kuressaares vaid kaks tundi, on taksosõit võrreldes bussisõiduga tunduvalt aega kokku hoidvam,” selgitas ta saarelise elu eripära.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 267 korda, sh täna 1)