Ratas tõrjub juttu tema Ruhnu unustatud rattast (2)

Foto: ruhnlane.blogspot.com

Ruhnu internetipäevikus on kirjas, et mõni aasta tagasi väisas Ruhnut endine Tallinna linnapea ja riigikogu aseesimees Jüri Ratas.

“Kiire ja töise visiidi käigus sõitis Ratas oma rattaga saarel sinna ja tänna, külastades lõpuks ka Luise kuulsusrikast poodi. Kas ärasõit läks liiga kiireks või oli asi milleski muus, igatahes on Ratase ratas seniajani Luise poe ees ja ootab oma omanikku,“ kirjutatakse blogis.

Riigikogu aseesimees Jüri Ratas arvas, et tegemist on tõeliselt humoorika looga, aga temal selle jalgrattaga küll mingit seost ei ole.

“Mulle meeldis väga Ruhnu saar ja selle tegusad inimesed, aga jalgrattale peavad nad ikka ise omaniku leidma,” ütles Ratas.

Blogis seisab, et mõned kohalikud kangelased on küll korvi lömmi sõitnud ja kett kipub maha tulema, aga sõita sünnib ratas veel küll ja küll. “Kui keegi Tallinna kanti satub ja Ratast näeb, öelgu, et tema ustav kaherattaline ootab teda ikka veel,” kutsub blogipostitus üles.

Jüri Ratase visiit riigikogu aseesimehena Ruhnu toimus 1. oktoobril 2010. “Oli ilus ilm. Külastasime kooli ja kirikut ning jõime rannas teed,” meenutas ta seda reisi.

Seda, kas ta Ruhnu poodi külastas, Ratas enam ei mäletanud. “Tundub, et ruhnlased on suutnud välja mõelda väga hea legendi. Mina julgen küll soovitada inimestele puhkuse ajal Ruhnu saart külastada,” rääkis ta. “Riigikogu aseesimehena kinnitan, et väike Ruhnu on sama oluline, kui Tallinn või Tartu.“

Ruhnus Liise talu poodi pidav Luise Jõers vabandas, et on kaks päeva saarelt ära olnud ja pole Ruhnu blogi lugenud. Kuuldes lugu Jüri Ratase rattast, mis on juba kaks aastat poe ees seisnud, tuli Jõersile naer peale ja ta arvas, et see on ilmselt kellegi nali.

“Ma ei kujuta ette, kes võis selle ratta poe ette veeretada, aga iseenesest väga vahva,” polnud poepidaja üldse kuri.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 796 korda, sh täna 1)