Turvavarustuse kasutamise nõuet eiras kolm autojuhti

Kolmapäeval oli üle-eestiliselt politsei teravdatud tähelepanu all turvavarustuse kasutamine. Saare maakonnas selleks eraldi reide ei korraldatud. Politseipatrullid jälgisid turvavarustuse kasutamist muu tegevuse kõrvalt. 

“Saaremaal tuvastati kolmapäeval kolm rikkumist. Ühel juhul ei kasutatud korrektselt lapse turvavarustust ja kahel juhul ei kasutanud turvavööd sõidukijuhid,” ütles PPA pressiesindaja Hedy Tammeleht. Kõigi suhtes alustas politsei väärteomenetlust.

Kuressaare politseijaoskonna teenistuse vanem Meelis Juhandi rääkis Kadi raadio uudistele, et üldiselt on turvavöö kasutamine saanud võrreldes aastate taguse ajaga elementaarsemaks. Ka pööravad turvavarustuse kasutamisele suuremat rõhku sõidukijuhte koolitavad autokoolid ning autotööstused.

Liiklusseaduse paragrahvi 239 järgi karistatakse turvavarustuse nõuetekohaselt kinnitamata jätmise eest sõidukijuhti või sõitjat rahatrahviga kuni 50 trahviühikut. Kui turvavarustuseta sõidutatakse alla 16-aastast last, toob see sõidukijuhile kaasa rahatrahvi kuni 100 trahviühikut.

Janne Nurmik, Tõnu Veldre

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 427 korda, sh täna 1)