Saaremaal on pankrottide arv kahanenud

Krediidiinfo värske pankrotiuuringu andmeil oli Saare maakond läinud aastal üks madalama pankrotistumise tasemega maakondi Eestis.

2013. aasta jooksul läks uuringu kohaselt Saare maakonnas pankrotti vaid neli ettevõtet: Estlafta OÜ, Saarest SM AS, Moodukas OÜ ja Koese Kinnisvara OÜ. Ettevõtteid oli samas uuringu kohaselt 4335. Aasta varem oli pankrotistunud ettevõtteid maakonnas 13 ja aasta enne seda 23. Pankrottide tippaeg oli sarnaselt teiste maakondadega ka Saare maakonnas 2010. ja 2009. aasta. Siis läks pankrotti vastavavalt 57 ja 68 ettevõtet.

Kõrgeima pankrotistumise tasemega maakonnaks tõusis 2013. aastal Valgamaa. Valgamaale järgnesid keskmisest kõrgema pankrotistumise tasemega Pärnu-, Harju-, Rapla- ja Tartumaa. Madalaima pankrotistumise tasemega maakonnad olid Jõgevamaa ja Saaremaa, mõlemas pankrotistus 1000 ettevõtte kohta alla ühe ettevõtte.

Keskmiselt pankrotistus Eestis viimasel aastal 2,6 ettevõtet tuhande ettevõtte kohta ehk iga 390. ettevõte. 2013. aastal suurenes registris olevate äriettevõtete arv 9,3%, samal ajal kui pankrottide arv kahanes 7,8%.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 155 korda, sh täna 1)