Suutäis soolast ja maotäis magusat

Neh, ma ole ikka ütlen, et nee kõege paramad uudissed jõudvad mooni ikka liiga ilja. Nõnna läks sedakorda selle riedeõhtase söömateguga koa. Aga ega põle ullu. Seda pitkemalt soab nüid takkajärgi kiita, mismoodi mehed naistele seevoasta süia vaaritasid.

See olli sedakorda kolmas voasta, kui Hellamaa külakeskuse uudes köökis mehed pottidega kolistasid ja irmus aurupili köis uste vahelt välja. Esimese voasta olli nõnnaütelda piakoka ametis Ivo Linna, mineva voasta maavanam Kaido Kaasik. Sedakorda olli nõukse tähtsa ülesande pial Kuresare linnapia Hannes Hanso. Magusama toidu tegemise olli oma piale võtn Muhu levameister Martin. Nende paramaks käeks olli Peter Õun. Neh ja kelneri ametis ollid Raido, Ain ja Mihkel. Niikaua kut mehed tagaruumis keedussega mässasid, oidsid naeste tuju ülaval meite omad moosekandid Peeter ja Meelis.

Et mis siis pakuti koa? Neh kui kuulda olli, et Hannes tuleb süia tegema, siis sai kohe arvatud, et sialt mõni lõunamaine pala tuleb. Ja nõnna kut olligid – Tai toitu pakuti. Riisiga kana. Sur tuline ea nott olli piale tehtud. Muidugid suu võttis ühna õõgama, aga ega taal muedu põleks õiged Tai maiku oln koa. Vägagid ea olli välja tuln.

Ja Martin olli tein astelpajudega saialeiba. Uijee. See viis küll ühna keele alla. Maa kohe mõtlesi, et nõukest võib ju mureta akata sial levavabrikus küpsetama. Igatahes olli vägev söömaaeg. Sest söömakorrast jägus päris laupa õhtani viel kõhulõukas. Juu kuuleb-näeb, kas ja kis tuleva voasta Muhu naestele enne naistepääva kena kõhutääve tegavad.

Ja kui ma juba korra Hellamaale sattusi, siis sai sial uudistatud ikka koa viel. Külakeskuses oo kuni kahekümne teese märtsini pärandkultuuri pildinäitus ülal. Nõnna, et võib voatama minna.

Ja muid uudissime niipalju, et noordekeskuses oo selle nädali läbi vilmi- ja teaatrinädal. Iga päe, esmasbest riedeni, kellu kolmest akkab pihta. Ja iga päe tihasse midagi põnevad.

Ja viel ma tahtsi meele tuleta, et murdevõistlusele oodetse ikka neid kalajuttusid. Kuni suure neljabe õhtani soab viel ää viia.

Vat sõuksed lood ja laulud. Olge siis ikka munuksed ja ehkki soojaraadisid oo õues juba paras jägu, ep maksa paljaste kinnardega viel köia. Kevadine soe oo kaval.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 260 korda, sh täna 1)