Särtsakas Valli Hint saab 80-aastaseks

LUSTAKAS EUROJÄNES: 2011. aasta memme-taadi peol kehastus Valli Hint eurojäneseks. Foto: Ivika Laanet

LUSTAKAS EUROJÄNES: 2011. aasta memme-taadi peol kehastus Valli Hint eurojäneseks. Foto: Ivika Laanet

Laupäeval tähistab Pärsama rahvamajas oma juubelit, 80. sünnipäeva kauaaegne kultuuritöötaja Valli Hint.

“Räägivad, ega ma’p tea ise midagist,” viskab nalja ja naeru armastav Valli kohe vastuseks, kui temalt tähtsa päeva kohta küsida. Eile oli Vallil käsil just Pärsama Muigude proovide ettevalmistamine, et tuua tähtsal pidupäeval külaliste ette menukavad “Üks jahimees läks metsa”, “Buranovskije Babuški” ja “Gangnam style”.

Kultuuripõllul alustas Valli aastal 1953 ja seda esiti Leisis. Sealt meelitati ta aga Pammasse. “Vat see oli ka üks vahva aeg, näiteringid, rahvatantsud, kapell ja isegi nii väikese koha peal saime segakoori kokku,” meenutas Valli, kelle Leida Sepp Pammast omakorda Lümandasse kultuuritööle meelitas. Seal oli Valli Hint kultuuritöötaja 30 aastat.

Pammas ja Lümandas oldud aeg on Valli südames oma koha leidnud. “See oli ses mõttes kena, et ma ei oleks uskunud, et inimesed tulevad ise ja küsivad, et saan ma kuskil kaasa lüüa,” rääkis nooruslik juubilar. Lümandas tõi Valli lavale 17 näidendit.

Ta ise on üle maakonna tuntud naljategija. Valli Hint on olnud paljudes erinevates rollides, tuntuim neist ilmselt Läkuaugu Leena, kuid ka viimastes estraadikavades on Valli nii jahimehe kui ka jänesena teinud hirmägedad rollid. Ta on rahvast naerutanud ka neegritüdruku, joodikust karjaku, eurojänese, tuletõrjujana jne.

Valli ütleb kultuuritöötaja ameti kohta, et see on vaid siis raske, kui rahvas kaasa ei tule ja tuleb käia inimesi pinnimas. “Aga ma olen vaadanud, et Pärsamal on kena rahvas, tullakse pidudesse ja meiteid ka vaatama,” naeris ta.

Pärsama Muigud tegutsevad neljandat aastat, rahvatantsu juhendab Aina Tomson ja laulmist Irja Aardam. Leisi valla kultuurijuht Aina Tomson iseloomustas Vallit kui äärmiselt erksa hingega ja positiivsust kiirgavat inimest.

“Kultuuritöötajad, need on ju üks eriline rahvas,” muigas Tomson. Ta lisas, et Valli süstib Muigudesse optimismi. “Kui vaja minna, lähme ja käime ära, kodus jõuate olla küll!” on tema sõnum kaastantsijatele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 247 korda, sh täna 1)