Filmimees Ilmar Raag valiti Postimehe arvamusliidriks (1)

Postimees kuulutas eile oma traditsioonilisel arvamusliidrite lõunal 2013. aasta arvamusliidriks filmimehe ja esseisti Ilmar Raagi (fotol). Postimehe arvamustoimetuse juhataja Neeme Korvi sõnul on Ilmar Raag tähelepanuväärne ühiskondlik mõtleja ja särav esseist, kes väärinuks aasta arvamusliidri tiitlit juba ammu, kirjutas Postimees.

“Minu meelest on Ilmar üks julgemaid kirjutajaid, vahest isegi kõige julgem. Hea näide on eelmisel sügisel tema sulest ilmunud neljaosaline lugude sari, milles ta võttis ette ja otsis lahendusi valusatele küsimustele, mis puudutavad eestlase minapilti. Küsimustele, mida tavaliselt tõrjutakse, kuid millele tuleb leida vastuseid, kui tahame oma komplekse mõista, et neist võitu saada – olla igas mõttes enesekindlamad. Ja et Ilmar on julge, seetõttu saab talle kindel olla,” ütles Korv.

Tiitel koos sinna juurde käiva Johann Voldemar Jannseni kujuga läheb traditsiooniliselt inimesele, kelle roll Eesti ajakirjanduses ja ühiskonnas on Jannseni saavutuste kõrgusel.

Enne Raagi on Postimehe aasta arvamusliidri tiitli ja Jannseni kuju saanud Tiina Kangro, Rein Veidemann, Marju Lauristin, Mihkel Mutt, Enn Soosaar, Erki Bahovski, David Vseviov, Andres Arrak ja Edward Lucas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 142 korda, sh täna 1)