Ott Tänak ja Raigo Mõlder Mehhikos neljandad

VASTAKAD TUNDED: Kuigi Ott Tänak tegi väga head sõitu, jääb kripeldama väljasõit, mille tulemusena läks hea koht kaduma. Foto: Andre Lavadinho

VASTAKAD TUNDED: Kuigi Ott Tänak tegi väga head sõitu, jääb kripeldama väljasõit, mille tulemusena läks hea koht kaduma. Foto: Andre Lavadinho

Mehhikos sõidetud autoralli MM-i kolmandal etapil WRC2-arvestuses kaasa teinud Ott Tänak ja Raigo Mõlder said Ford Fiesta R5-l oma klassis neljanda koha, kaotades klassi võitjale Juri Protassovile pisut üle 26 minuti.

Kolmandal katsel avarii teinud Tänak ja Mõlder jätkasid järgmisel päeval superrallisüsteemis, võites seejuures rallil oma klassi arvestuses kõik kiiruskatsed, mis lõpuni sõideti. Mitmel katsel edestati ka võimsamatel WRC-autodel sõitvaid mehi.

“Kokkuvõtteks võib öelda, et andsime käest kindla hea tulemuse, aga vigadest tuleb teha oma järeldused ja tulevikus selliseid asju vältida,” võttis Ott Tänak Mehhiko ralli kokku.

“Alguses oli raske autoga harjuda, kuid viimasel päeval oskasin juba olukordi oodata ja neid kontrollida. Nüüd tuleb järgmisteks sõitudeks maksimaalselt hästi valmistuda ja maksimaalselt keskenduda. Usun, et kiirus on meil olemas, peame lihtsalt kogu paketi kokku panema ja end autos hästi tundma.”

Ott Tänak ja Raigo Mõlder alustasid neljapäeval heas tempos. 6,27 km pikkusel testikatsel said nad oma klassi parimana aja 4.11,0, kaotades kiireimale Jari-Matti Latvalale 17,4 sekundiga.

Esimesel kiiruskatsel sõitis Ott Tänak Sebastien Ogieri järel teise koha, kaotades 1,01 km pikkusel kiiruskatsel prantslasele 0,3 sekundit. WRC2-klassis hoidis Ott Tänak pärast avakatset esikohta, edestades Lorenzo Bertellit 2,3 sekundiga.

“Tänasel linnakatsel oli meie jaoks kõik korras, sõitsime selle puhtalt läbi,” ütles Tänak.

Rajalt väljasõit lõhkus auto

Reedel läks Ott Tänaku auto teisel katsel libisemisse ja saarlased sõitsid rajalt välja, mille tagajärjel autoga ei saanud enam sõita. “500 meetrit pärast katse starti sõitsime rajalt välja,” tunnistas Ott Tänak. “Hetkel ei oska põhjust öelda, tee läks künka tagant vasakule, aga mina paremale. Kui jõuame tagasi teenindusse, siis vaatame video üle, et aru saada, kust viga tekkis. Oleme väga pettunud, et kaotasime oma ralli täiesti jabura vea tõttu.”

Drive DMACK-i meeskonna autosid ette valmistava Autoteki tiimi mehaanikud tegid kiire ja korraliku töö ning saarlased said Rally 2 reeglite kohaselt saadud lisaminutitega võistlust laupäeval jätkata. WRC2-arvestuses oldi viiendal kohal, kaotust klassi liidritele Juri Protassovile ja Pavlo Tšerepinile oli pea 40 minutit.

Seejärel võitsid Ott Tänak ja Raigo Mõlder oma klassi arvestuses kõik kiiruskatsed.

WRC2-klassi võidu said Ukraina sõitjad Juri Protassov ja Pavlo Tšerepin, teised olid Lorenzo Bertelli ja Mitia Dotta (+23.43,9) ning kolmandad Massimiliano Rendina ja Mario Pizzuti (+23.59,8). Ott Tänaku ja Raigo Mõlderi kaotus Protassovile oli 26.19,2.

Järgmine ralli, kus Ott Tänak ja Raigo Mõlder stardivad, on 3.–6. aprillil sõidetav Portugali MM-ralli. Seal on nad stardis M-Spordi meeskonna ette valmistatud Ford Fiesta RS WRC-autoga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 167 korda, sh täna 1)