Inspira Särts tuli Mattiiseni konkursilt laureaaditiitliga

Läinud nädalalõpul Jõgeval toimunud XVIII Alo Mattiisenile pühendatud üleriigiline koolinoorte vokaalansamblite ja III üleriigiline noorte vokaalansamblite konkurss osutus edukaks Kuressaare gümnaasiumi huvikooli Inspira neidude ansamblile Särts.

Särtsu juhendaja Pilvi Karu ütles Kadi raadio “Keskpäevatunni” saates, et tegelikult sai ka Saaremaa ühisgümnaasiumi (SÜG) noormeeste ansambel Varsakabi oma arvestuses kolmanda koha. “Kuna meesansambleid oli aga vähe, siis anti laureaaditiitel ainult kahele esimesele,” selgitas Karu. Samamoodi tuli Sa:rlaine segaansamblitest tegelikult neljandale kohale. “Kohad ei ole meil tõesti üldse viletsad. See ongi tore, et meil ongi ju väga head ansamblid terves Eestis,” arvas Pilvi Karu.

Karu sõnutsi andis laureaaditiitel Särtsu neidudele särtsu juurdegi. “Meil on suurepärane võimalus juba sel laupäeval Särtsuga üks tore kontsert teha Saaremaa ühisgümnaasiumis miniteatripäevadel,” tõdes juhendaja. Tema sõnul pole neil mahti seni niisama olla midagi. “Paneme tunniajase kontsertkava kokku ja laupäeval oleme laval!”

Särtsu kuuluvad Reet Koppel, Greete Paaskivi, Maria Pihlak, Kristiin Koppel ja Alice Berens.

Kuressaare gümnaasiumi huvikoolist Inspira osalesid konkursil lisaks Särtsule tütarlaste ansamblid Üksmeel (juh Helle Rand) ja Säde (juh Pilvi Karu), poisteansambel Õunaraks ja segaansambel Sa:rlaine (juh Laine Lehto). SÜG-i esindas meesansambel Varsakabi (juh Mari Ausmees).

Konkursi žürii töötas sel aastal koosseisus Priit Pajusaar, Raili Jaanson, Laine Randjärv, Marge-Ly Rookäär, Urmas Lattikas, Veronika Portsmuth ja Andres Ammas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 40 korda, sh täna 1)