Tänak ja Mõlder lõpetasid Mehhiko ralli WRC 2 arvestuse neljandal kohal

Autor: Andre Lavadinho

Mehhiko ralli viimasel päeval sõideti kokku neli kiiruskatset kogupikkusega pisut üle 80 kilomeetri. Katsete vahel hoolduspausi polnud ja teiste hulgas oli kavas ka ralli pikim, 55,92 kilomeetrine Guanajuatito katse. Ott Tänak ja Raigo Mõlder (Ford Fiesta R5) lõpetasid Mehhiko ralli WRC 2 arvestuse neljandal kohal ja võitsid kõik kiiruskatsed, mille nad lõpetasid.

Viimasel päeval möödusid Ott ja Raigo eelviimasel katsel Gianluca Linarist ja tõusid sellega WRC 2 klassi neljandale kohale. Katsevõidud ja kiirus, millega näidati ka üldarvestuse häid katseaegu, jättes mitmel korral selja taha ka osad WRC autod, andsid selgelt mõista, et eestlased võitlevad tänavu WRC 2 klassi kõrgeima koha nimel. DMACK rehvid töötasid korralikult ja kripeldama jääb vaid reedene eksimus, mis võttis võimaluse võidelda klassivõidu nimel.

„Viimane päev oli meile eesmärgiga tulla kindla peale lõpuni. Sõitsime rahulikult omas tempos, viimasel katsel saime korra väga kõva vihma aga kui see välja jätta, siis ilma igasuguste vahejuhtumiteta päev. Kokkuvõtteks võib öelda, et andsime käest kindla hea tulemuse aga tuleb teha vigadest omad järeldused ja tulevikus selliseid asju vältida. Alguses oli raske autoga harjuda, kuid viimasel päeval juba oskasin olukordi oodata ja neid kontrollida. Nüüd tuleb järgmisteks sõitudeks maksimaalselt hästi valmistuda ja maksimaalselt keskenduda. Usun, et kiirus on meil olemas, peame lihtsalt kogu paketi kokku panema ja end autos hästi tundma,“ võttis Ott Tänak Mehhiko ralli kokku.

WRC 2 klassi võidu said Ukraina sõitjad Juri Protasov ja Pavlo Cherepin, teised Lorenzo Bertelli ja Mitia Dotta (+23.43,9) ning kolmandad Massimiliano Rendina ja Mario Pizzuti (+23.59,8). Ott Tänaku ja Raigo Mõlderi kaotus Protasovile oli 26.19,2.

Järgmine ralli, kus Ott Tänak ja Raigo Mõlder stardivad on 3.-6. aprillil sõidetav Portugali MM-ralli. Seal on nad stardis M-Sport meeskonna ette valmistatud Ford Fiesta RS WRC autoga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 138 korda, sh täna 1)