Päästeamet kontrollib tuleohutust (2)

Päästeamet võtab sel kuul üle-eestiliselt teravdatud tähelepanu alla kodude tuleohutuse. Saare maakonnas külastab tuleohutusjärelevalve inspektor kümmet majapidamist.

Saaremaa tuleohutusjärelevalve inspektor Aivar Mänd ütles Kadi raadio uudistele, et kodude kontrollimise vajadus tekkis põhjusel, et tänavu on üle Eesti kodus tulekahju tõttu hukkunud juba 17 inimest, neist üks Saaremaal.

Läbivad probleemid on traagiliste õnnetuste puhul olnud hooletus suitsetamisel ja elupäästva suitsuanduri puudumine või selle mittetöökorras olek. Ka ei ole ebatavaline, et tulekahju järel leiavad uurijad suitsuanduri hoopis kapisahtlist.

Aivar Mänd juhtis elanike tähelepanu veel asjaolule, et kodudes tuleohutusülevaatusi läbi viivad ametnikud kannavad eraldusmärkidega riietust ja esitavad punast värvi töötõendi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 816 korda, sh täna 1)