Kuressaare noorte huvikeskus kutsub noori töövarjuks

Kuressaare noorte huvikeskus kutsub kõiki noori töövarjudeks. Selle ettevõtmise käigus võib noor jälgida ettevõtja, ametniku või spetsialisti tööpäeva. 

Eesmärgiks on heita pilk täiskasvanute “päristöö” olemusse, aidates tajuda seost hariduse ja tulevaste karjäärivõimaluste vahel.

Töövarju ülesanne on ühe päeva jooksul jälgida varjuna töötajate tööpäeva ja asutuse toimimist protsessi sekkumata. Suurema kasu saamise eesmärgil võib “jälgitav” loomulikult vastavalt võimalustele jagada oma töö kohta infot. Nii saab noor näha ja tunnetada reaalset töökeskkonda, see aitab tal määratleda oskusi ja isiksuse omadusi, mis on vajalikud tööalase edu saavutamiseks, ning luua kontakte, millest võib kasu olla ka tulevikus.

Ametite esindajatel on aga hea võimalus tutvustada noortele tööandjate tegelikke ootusi, mis samuti on abiks edasiste õpingute viisi ja suuna valikul.

Kuressaare noorte huvikeskus pakub “varjudele” välja mitmeid ameteid: ajakirjanik, pressiesindaja, lennuinformaator, linnapea, fotograaf, lasteaiaõpetaja, asutuse direktor, projektijuht, kostümeerija, politseinik, raadiosaatejuht, keskkonnaameti spetsialist, peakokk, veterinaar, raamatukoguhoidja.

See nimekiri ei ole kindlasti lõplik, võimalusel püüame noori huvitavaid ametikohti juurde leida. Või äkki soovib mõni tööandja pakkuda võimalust oma asutuses töövarjuks hakata.

Töövarjuks saab kandideerida sooviavalduse ehk motivatsioonikirja alusel – miks just sina peaksid saama selle võimaluse. Valiku, keda võtta, keda jätta, teeb varjutatav. Noortekeskus kindlat töövarjupäeva ei dikteeri, seavad ju kool ja tööde iseloom ajale oma piirid.

Sooviavaldusi ootame aadressil knh@kuressaare.ee, viimane kandideerimise tähtaeg on 29. märts.

Merlin Helm

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 170 korda, sh täna 1)