Igasse valda oma kärajad!

Pöide valla mõttetalgud ehk teise nimega kärajad on väärt algatus. Tegelikult pidanuks neid juba varem korraldama. Millegipärast ei ole sellistest ettevõtmistest valdades kuulda olnud. Saaremaa arenduskeskuse juht Piret Pihel teadis siiski nimetada ühte valda peale Pöide, kus neid varem tehtud on.

Muidugi, ideede väljakäimisest üksi on vähe kasu, kui nende seast teostatavaid (ja esmapilgul teostamatuidki!) välja ei nopita ega ellu ei viida. Tahaks loota, et Pöidel seda siiski tehakse. Tegelikult on just Pöide vallal tohutu arenguvõimalus, asub ta ju otse Saaremaa väravas, liiatigi pika merepiiriga looduskaunis piirkonnas. Ometi ei ole osatud seda potentsiaali ära kasutada, mida näitab kas või turismitalude vähesus. Toitlustuse koha pealt on aga Pöide vallas asi päris nutune.

Seega, kui vähemalt turismivallas Pöidel midagigi muutuma hakkab, on üleeilsed kärajad oma eesmärgi täitnud. See, et kolme aasta pärast oleks vallas 300 elanikku rohkem, on juba väga suur unistus.

Aga unistada tulebki suurelt. Muidu ei muutu midagi paremaks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 168 korda, sh täna 1)