Omanik alustas kunagise teenindusmaja lammutamist (FOTOD ja VIDEO) (1)

TEEB MAJA MAATASA: Teenindusmaja lammutustöid teeb Tallinna ettevõte Eldostar OÜ. Maksim Belov on oma masinaga juba teist päeva Saaremaal. Foto: Sander Ilvest

TEEB MAJA MAATASA: Teenindusmaja lammutustöid teeb Tallinna ettevõte Eldostar OÜ. Maksim Belov on oma masinaga juba teist päeva Saaremaal. Foto: Sander Ilvest

Esmaspäevast algasid kunagise teenindusmaja, Kuressaares Pikk tänav 26 asuva majajäänuse lammutustööd. Hoone omaniku Raul Singi sõnul ei ole veel detailselt selge, mis krundile edaspidi ehitatakse, kuid vana maja lammutamine oli hädavajalik.

Vana teenindusmaja on aastaid seisnud tühjana, lagunenud ja olnud kukkuvate kivide tõttu ohtlik. Eelmisel aastal ehitasid noored majja skeitpargi, kuid kartusest, et keegi lagunevas hoones viga saab, otsustasid omanikud hoone siiski lammutada.

Praegu ei ole veel üksikasjades selge, mis krundile kunagi tuleb, kuid soov on rajada 6700-ruutmeetrisele krundile hea õhustikuga elamuala.

Millisel kujul ja millal plaan realiseerub, ei ole hoolimata lammutustööde algusest seni veel selge. “Muutujaid on liiga palju – kinnisvaraturu arenemine, nõudlus jne,” selgitas Raul Sink. Tema kinnitusel oli lammutustööde peapõhjus hoone lagunemine ja kartus, et keegi seal lõpuks viga saab.

“Hea on vähemalt see, et Kuressaares üks kolemaja enam silma ei riiva,” tõi Sink välja lammutamise hea poole.

Teenindusmaja ees, Pikk tänav 24 seisab välissaarlasele Arne Pagilile kuuluv hoone. Kunagine naistejuuksurisalongi maja on samuti aastaid tühjana ja kasutamata seisnud.

Arne Pagil ütles, et naaberkrundi kunagise omaniku Priit Riimiga olid neil väga konkreetsed koostööplaanid sel ajal, kui vanasse teenindusmajja kavandati hotelli ja spaad. Priit Riimi ettevõtte Primus OÜ pankrotistumise tõttu jäid need plaanid aga katki.

“Olen oodanud seda päeva, et sealt midagi tuleks,” ütles Arne Pagil, kes näeb Pikk 24 hoone arendamist koos teenindusmaja krundi arendamisega.

Praegu kahe naaberkrundi omanike vahel otsest kontakti olnud ei ole. Kui Arne Pagil on kunagise juuksuritehoone arendamise sidunud oma mõtteis naabrite tegevusega, siis Raul Sink jääb selles osas tagasihoidlikumaks.

“Võimalik on koostöö kindlasti, aga Pagiliga mingeid kontakte selles osas olnud veel ei ole,” kinnitas Sink. Tema sõnul ei saa niikaua, kui Pikk 26 võimalused ja plaanid kindlad ei ole, ka mingit konkreetset koostööettepanekut teha.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 511 korda, sh täna 1)