Leisi vallas müttasid Saarekollid

Läinud nädalavahetusel toimus Leisi vallas Saaremaa Trophy Saarekoll ehk meeletu maasturite jõukatsumine, mis andis avalöögi EAL Eesti 4x 4 offroad-karikasarjale.

“Ma ei oleks osanud arvata, et nii palju osalejaid kokku tuleb,” lausus peakorraldaja Aare Tiitma. ATV-de võistlusklassis osales neli võistkonda, TR-1 kategoorias (maasturid, millel on lubatud vähesed ümberehitused – toim) 15 ja TR-3 kategoorias (praktiliselt ise ehitatud – toim) 9 võistkonda. Turistiklassis sõitis 13 võistkonda. Kõige kaugemad võistlejad olid Lätist ja Venemaalt Peterburist. Viimased viisid koju ka TR-1 kategooria esikoha. Saaremaalt osales viis võistkonda.

Kui tavaliselt on maasturid mütanud lumes, siis seekord tuli neil võistelda musta maa peal. “Pori otseselt ei olnud, sest maa oli külmunud,” märkis Aare Tiitma. Kokku oli metsas kahe päeva peale 200 punkti, mis tuli üles otsida, ja lisaks kiiruskatsed. Rada oli kõigile üks, ent metsas olevad punktid erinevates võistlusklassides sõitjatele erineva raskusastmega.

Võistluste peakorraldajalt nõuab selline üritus aga mitu kuud eeltööd. Rahalise auhinna, 1000 eurot pani välja Saaremaa ettevõte Ruu Kivi OÜ. Auhind jagati poodiumikohtadele sõitnud võistkondade vahel.


Võistlejad leidsid metsast mehe

Saarekollil osalenud võistkond Ratturid leidis Võlupe jõe lähedalt jäält läbivettinud ja külmast kange ning peaaegu kontaktivõimetu mehe, kellel oli kaasas kaks koera. Võistkond helistas hädaabinumbrile ja teatas juhtumist.

“Nende oma autos ruumi polnud, aga parajasti jõudis sinna järgmine võistkond Marurahulik, kes aitas mehe metsast välja suurele maanteele viia, kus kiirabi juba ootas,” rääkis peakorraldaja Aare Tiitma. Kuressaare haigla ravijuht Marje Nelis ütles, et metsast leitud mees on paranemas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 033 korda, sh täna 1)