Viis saarlast Selveriga võrkpallitroonil

TEGIJAD: Hindrek Pulga rünnakut killustavad kaitses Denis Losnikov ja Timo Tammemaa. Foto: Sander Ilvest

TEGIJAD: Hindrek Pulga rünnakut killustavad kaitses Denis Losnikov ja Timo Tammemaa. Foto: Sander Ilvest

Nädalavahetusel Kuressaares mängitud meeste võrkpalli Schenker-liiga võitjaks kroonitud Tallinna Selveri meeskonnas andsid võitu tõhusa panuse saarlased Hindrek Pulk, Timo Tammemaa, Denis Losnikov, Johan Vahter ja Helar Jalg.

Selveri peatreener Avo Keel hindab saarlaste panust meeskonna edusse kõrgelt. “Kui me hakkame järjest vaatama, siis täitsid kõik mehed oma rolli ilusti,” ütles Avo Keel. “Kui keegi tahab iriseda, siis kindlasti midagi leiab, aga minu hinnangul olid kõik väga heal tasemel.”

Keele sõnul oli kogu võistkond väga tihe ja oma panuse andsid kõik. Hindrek Pulk oli kindlasti meeskonna liider, kes võttis rasketel hetkedel vastutuse enda peale.

“Samas oli Timo Tammemaa keskel kindel valitseja,” rääkis treener. “Libero kohal oli Denis Losnikov vastuvõtul ja Johan Vahter oli kaitses väga hea. Helar Jalg sekkus poolfinaalis Pärnuga viiendas geimis ja just tema kolme serviga saime otsustava vahe sisse.”

Avo Keel ei osanud veel öelda, mis saarlastest Tallinna Selveris edasi saab, sest mõnel leping kestab ja teistel lõpeb. “Kui avaneb võimalus, siis Pulk ja Tammemaa võiksid minna välismaale mängima,” märkis ta. “Itaalia ja Venemaa oleksid esialgu liiast, aga Soome, Prantsusmaa, Türgi ja Saksamaa oleksid neile täiesti võimetekohased.”

Samas on ka uusi noori peale sirgunud, kes võiks juba järgmisel aastal meistermeeskonnaga liituda. Avo Keel ütles, et ei ole sellele veel konkreetselt mõelnud. “Need mõtted hakkavad liikuma märtsi lõpus-aprilli algul pärast hooaja lõppu,” lausus ta.

Hindrek Pulk pommitas end punktikunniks

Tallinna Selveri edusse andis suurima panuse turniiri kõige kasulikumaks mängijaks ehk MVP-ks valitud Hindrek Pulk.

Finaalis Bigbank Tartu 3 : 1 alistanud Tallinna Selverile tõi Hindrek Pulk 27 punkti, millega oli tavapäraselt võitjate resultatiivseim. Poolfinaalis Pärnu Võrkpalliklubi vastu panustas ta oma meeskonna edusse parimana 29 punkti.

“Liidriroll on saanud mulle juba tegelikult rutiiniks,” tunnistas Hindrek Pulk. “Hooaeg on näidanud, et olen võimeline meeskonda vedama. Eks kodupubliku ja täismaja ees on pisut ka keerulisem, sest kõik ootasid just minult resultatiivset mängu.”

Hindrek Pulk ütles, et Selver tuli finaalturniirile plaaniga tõusta pjedestaali kõrgeimale astmele. Kõik olenes vaid kahest mängust. “Võit tuli siiski väga raskelt. Ilu ei maksa midagi, tähtis on võit ja seda me suutsime,” märkis ta.

Finaalkohtumise avageimis näitas võimsat mängu Tartu meeskond, kes vormistas võidu tulemusega 25 : 21. Seejärel Selver kosus, Tartul tekkis raskusi rünnakute realiseerimisel ning kaks kindlat geimivõitu 25 : 16 ja 25 : 20 saavutas pealinna meeskond. Neljandas geimis tuli Tartu küll 7 : 13 kaotusseisust järele ja sai ka kaks geimpalli, kuid Selveri napp 26 : 24 paremus otsustas tiitli saatuse.

“Tartut kammitses vist see, et nemad olid favoriidid, aga läks teisiti ja võib-olla jäi nende mäng ka selle taha. Esimese geimi järel võtsime end rahulikult kokku, sest kaotada ei olnud midagi, läksime rahulikult ja panime ära,” rääkis Hindrek Pulk. “Kirjeldamatu tunne, üks suur-suur unistus on täitunud. Kodupubliku ees kõige suurema osakaaluga liiga võit on suurepärane. Publikut täis kodusaal annab võidule veel suurema kaalu juurde ja ei oska seda kirjeldadagi.”

Laupäevases poolfinaalis oli Selver napilt 3 : 2 parem Pärnu VK-st. Kui kaks esimest geimi võideti 25 : 23 ja 25 : 20, tundus, et finaalikoht on käes. Siis aga kaotati kaks järgmist 24 : 26 ja 23 : 25. Viimases oldi taas 15 : 9 paremad.

“Hakkasime ära otsustama ja arvasime, et mäng on meie. Aga Pärnu hakkas vastu. Viies geim on loterii ja seal oli meil rohkem õnne.”


Siim Põlluäär on Pärnu VK neljandas kohas pettunud

Saarlase Siim Põlluääre meeskond Pärnu Võrkpalliklubi jäi neljandaks ja saarlane väljendas pettumust. “Neljas koht ei olnud see, mille järele tulime,” tunnistas löödud Siim Põlluäär vahetult pärast kolmanda koha mängu kaotamist. “Eesmärk oli võita, sest kõik šansid olid olemas, aga kahjuks nii ei läinud. Meeskonnal oli palju ebakõlasid ja nii ei saagi enamat tahta, keskendusime üle.”

Laupäeval jäi Pärnu Võrkpalliklubi poolfinaalis Tallinna Selverile alla 2 : 3. “Ärkasime nendega mängides pisut hilja, aga hea, et niigi läks. Viiendas geimis mehi lihtsalt enam ei jagunud,” tõdes Põlluäär.

Pühapäeval tunnistas Pärnu Võrkpalliklubi kolmanda koha mängus Läti meeskonna RTU/Robezsardze 3 : 1 paremust. Pärnu mängis kohtumise alguses innustunult ja võitluslik avageim võideti napilt 25 : 23.

Seejärel sai aga Riia meeskond oma rünnaku hästi tööle, efektset mängu näitasid temporündajad. Lätlased võitsid järgmised geimid 25 : 20, 26 : 24 ja 25 : 18. Selles kohtumises kaptenirolli täitnud Siim Põlluäär tõi Pärnu kasuks 13 punkti.

“Lätlaste vastu mängides oli meeskond pärast rasket kohtumist Selveriga tühi ja meie mäng oli tujutu,” tunnistas Siim Põlluäär. “Emotsioon ja aur läks mängu Selveriga. Ma pole ise ka sidemängijaga väga head klappi leidnud, aga töötan selle nimel, et Eesti meistrivõistlustel kõige kõrgema koha eest võidelda.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 324 korda, sh täna 1)