Mikk Kärner sai “Kuldsuul” kolmanda koha (3)

Eile Põltsamaa gümnaasiumis toimunud vabariiklikul kõnevõistlusel “Kuldsuud Põltsamaal 2014” saavutas Orissaare gümnaasiumi 11. klassi õpilane Mikk Kärner kolmanda koha.

“Ta oli väga tubli ja riietus oli ka väga stiilne – sinimustvalge kuni prilliraamideni välja,” ütles kõnelaagri üks korraldajaist Sirje Ääremaa. Kokku oli võistlejaid 13, nii Tartust, Tallinnast, Väike-Maarjast, Pärnust, Põlvast, Põltsamaalt, Saaremaalt kui ka mujalt. Pärast võistlust algas kõnelaager, kus osaleb 120 õpilast, ning see jätkub täna.

Kõnevõistlusel tuli esitada kaks kõnet, esimene neist kodus ettevalmistatud vabal teemal (5–7 minutit), teine tuli aga koostada kohapeal žürii antud teemal. Mikk Kärner rääkis oma esimeses kõnes sellest, kuidas tuleks aega veeta teisiti kui televiisori ees istudes, ja tema teine teema oli “Teile on kiri”.

Žüriisse kuulusid SOS Lasteküla Eesti ühingu tegevjuht Margus Oro, haridus- ja teadusministeeriumi keeleosakonna asejuhataja Riina Koolmeister, ajakirjanik Pamela Maria Eesmaa, Tallinna ülikooli kõneõpetuse õppejõud Heiki Krips ja eelmise aasta “Kuldsuu” kõnevõistluse võitja Kati Rohtla.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 769 korda, sh täna 1)