Linnateater võib saarele tuua ühe teatripreemia

Eesti teatri aastaauhindade nominentide seas on erinevates kategooriates Saaremaalt pärit näitleja ja lavastaja Ott Aardam ja Kuressaare linnateater.

Esimene neist figureerib ühes ansambliga Resonablis muusika-, balleti- ja tantsulavastuste žürii eriauhinna nominentide hulgas Kristjan Kõrveri kammerooperi “Raud-Ants” omanäolise lavastusliku teostuse ja nõudliku muusikalise partituuri ettekandmise eest. “Raud-Ants” jõudis publiku ette Mustjala festivali ja Saaremaa ooperipäevade programmi raames.

Konkurentsi pakuvad samas kategoorias Vselovod Pozdejevi kammerooperi “Proua Elsa” trupp (Pille Lille muusikute fond), Aivar Kallaste teatrist Vanemuine lavastustega “Totu kuul”, “Kaunitar ja koletis”, “Kuldvõtmekese lugu”, “Cabaret”. Samas kategoorias on nominent ka Flo Kasearu, Oksana Tralla, Veronika Vallimäe, Marianne Männi ja Riina Maidre lavastus “Püha öö” (Kanuti Gildi SAAL).

Kui aga õnneks läheb, võib Saaremaale tulla ka meeskõrvalosa auhind, millele kandideerib Kuressaare linnateatri lavastustes “Talgud” ja “Wally kohvik” suurepärased rollid teinud Andres Raag. Samas kategoorias pakuvad talle nominentidena konkurentsi Ain Lutsepp (Aleksandr Bakunin lavastuses “Utoopia rannik. I osa. Teekond”; Tallinna linnateater), Meelis Rämmeld (Tuvi lavastuses “Sajand”, Nikolai Ogarjov lavastuses “Utoopia rannik. III osa.

Kaldale heidetud”; Ugala teater), Aarne Soro (Vello-Viljar lavastuses “Tuvi”; MTÜ Arhipelaag) ja Taavi Teplenkov (Vissarion Belinski lavastuses “Utoopia rannik. I osa. Teekond”; Tallinna linnateater).
Laureaadid kuulutatakse välja rahvusvahelisel teatripäeval, 27. märtsil. Auhindade üleandmistseremoonia toimub Tallinna linnateatri kolmel laval – väikeses saalis, taeva- ja põrgulaval – üheaegselt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 199 korda, sh täna 1)