Liida Kaare lahkus vallavalitsusest (21)

SUUREPÄRANE KOOSTÖÖ: Kaarma valla haridus- ja noorsootööspetsialist Ilme Õunapuu (vasakul) ütles, et Liida on olnud talle teise ema eest. Foto: Irina Mägi

SUUREPÄRANE KOOSTÖÖ: Kaarma valla haridus- ja noorsootööspetsialist Ilme Õunapuu (vasakul) ütles, et Liida on olnud talle teise ema eest. Foto: Irina Mägi

Eile oli Kaarma vallamajas kurbpidulik päev. Häid kolleege võõrustas viimasel tööpäeval valla sotsiaalosakonna juhatajana Liida Kaare, kes on vallavalitsuses töötanud 20 aastat.

“Ma tean, mis tunne sul on, kui peab lahkuma kollektiivist, kus on pikki aastaid töötatud, aga kui sa oled enda jaoks selle selgeks mõelnud ja oma hinges on rahu, siis usun, et kõik läheb väga hästi,” ütles abivallavanem Urmas Sepp Kaarele tänuõit andes.

Vallasekretär Andrus Lulla iseloomustas Liidat kui tublit ja kanget saare naist. “Aga töökohta vahetada, seda tuleb ikka aeg-ajalt ette, mis siis, et see periood on veidi pikaks jäänud,” rääkis Lulla, lisades humoorikalt, et tal õnnestus rohelisest raamatust piiluda Liida delikaatseid isikuandmeid.

Kurblikud hetked

“Võib-olla kõik kolleegid ei tea, et ametiisikuna oli Liida esimene raamatukanne väga huvitava tiitliga – humanitaarnõunik. Ning lisaks paljude teiste selgeks õpitud ametite seas üks põnev amet ja seda juba enne seda, kui ta omavalitsusrindele tööle tuli. See oli köösner,” rääkis Andrus Lulla.

Liida naeris selle peale, öeldes, et kui kellelgi on lambanahku, siis toogu aga tema töödelda.
Kaarma valla haridus- ja noorsootööspetsialist Ilme Õunapuu sõnas pisikest pehmet punast südamekujulist patja üle andes, et Liida on olnud talle teise ema eest. “Mäletad, kui ühel sõbrapäeval tegime koos sarnaseid punaseid südamepatju..,” alustas Ilme, kuid lause jäi lõpetamata, sest pisarad tikkusid silma.
Valla sotsiaalpedagoog-lastekaitsetöötaja Piia Prei andis üle Liidale kollased “Good times’i” ehk “Heade aegade” nime kandvad roosid. “Ajad lähevad alati paremaks, ära seda unusta,” soovis Piia Prei.

1994. aastast Liidaga koos töötanud valla halduse peaspetsialist Maidu Ots rääkis ühiseid aegu meenutades, et nad on Liidaga ikka kakelnud ka.

Häid soove ja kinke

“Ja ma olen ikka mõelnud, et küll naised on kaunid, kui nad vihased on,” tõid Maidu Otsa sõnad ruumi rõõmsama meeleolu. Häid soove ja kingitusi tõid lisaks eelnimetatuile veel paljud kolleegid. Liida ise tõdes, et tal on heameel vallas töötatud ajast, ent võib-olla oli see aeg isegi liiga pikk.

“Aga mul on rahu südames,” kinnitas ta, nentides, et on vaid üks asi, mis hinges kripeldab. See, et ta oleks palju parema meelega läinud, kui näinuks, et asemele tuleb noor seda eriala õppinud inimene.

“Paljud lõpetavad selle eriala, aga tööd ei saa, sest vanemad on ees,” märkis Kaare, lisades, et arvatakse, et seda tööd võib igaüks teha ja tööle sobib sellesse ametisse ka põllu pealt võtta. “Aga tegelikult peab üks sotsiaaltöötaja olema väga laia profiiliga, seda nii südames kui ka teadmistes,” sõnas Liida Kaare, kinnitades, et inimesi ei saa aidata seadusi tundmata.

Liida Kaare lahkus ametist omal soovil ning küsimusele, millised on tema edaspidised plaanid, vastas ta, et esialgu lihtsalt puhkab.

Loe pikemat intervjuud Liida Kaarega kolmapäevasest lehest.

 


Männik pidi asendama ka Kaaret

“Seoses sotsiaalosakonna juhataja Liida Kaare lahkumisega töölt 1. märtsist tuli mõte võtta tööle vallavalitsuse neljandaks liikmeks Margus Männik. Ta saaks endale abivallavanema tööülesanded sotsiaal-, kultuuri-, haridus- ja spordivaldkonnas, kuid oleks seejuures vallavalitsuse liige, mitte ametnik. Struktuuris oleks selleks keerukam muudatusi teha. Nii ei saaks Männik ametnikustaatusega kaasnevaid sotsiaalseid tagatisi ja see ametikoht oleks tähtajaline, kuni läbirääkimised valdade ühinemise teemadel on lõppenud ja valitsus astub tagasi. Läbirääkimiste kontekstis on tegemist väga hea diskuteerijaga.”

Nii rääkis vallavanem Andres Tinno 20. veebruaril vallavolikogu haridus- ja kultuurikomisjoni koosolekul. Sel kolmapäeval jäi Margus Männiku nimetamine 1550-eurose hüvitisega valitsuseliikmeks ära, kuna vallavanem palus punkti vallavolikogu istungi päevakorrast välja arvata.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 3 560 korda, sh täna 1)