Vastlapäe ja naistepäe

Neh kui ep tiaks, siis mitte ep usukskid, et paastumarjabeni oo terve kuu aega viel aega. Väljas ju puhtapuru kevad! Tiagid mis sedaviisi vastlabe soab? Tuleva teesibe oo ju vastlapäe. Kuskohtas ja mõukest liugu sie laskma piab?

Äkist oo kellelgid mõni innuvaatiline vahend välja pakkuda? Siis võiks ju nobeste märku anda. Isegid väin põle änam nii viss, et kannataks Soaremaale jaluta. Ennevanasti olli sedaviisigid vastlaliugu vahest tehtud. Neh, õigeid mägesid ju Muhus põle. Üks ainumas oo – Sepamägi. Aga sinna ep sünni oma kõlguga easte kolistama minna. Aga ega vastlapäe pidamata ep jäe. Iga voasta oo ikka midagi välja mõteldud, mis annab ää tiha.

Mineva nädali jägati siis nee valla reemiad koa välja. Ma’p akka nendest änam pitkemalt kirjutama mitte. Nagunii kõik, kis tahtvad, oo tiada soan. Aga palju õnne ikkagid kõikidele reemia soajatele mo poolt koa!

Riede, kahekümne kahessanda õhta, kellu kahessast näidatse Hellamaa külakeskuses jälle kinu. Sedakorda voadatse seltsis nõukest vilmi kut “Mitte keegi peale sinu”. Pileti innaks oo kolm eurut ja niipalju ma tia ütelda, et seda vilmi piaks kindlaste voatama minema. Iseäranis nõuksed inimesed, kis muidu teisi oma ümber ep tee märkamagid. Äkist akkavad mõtlema. Ja muidugid voadata tasub seda kinu kõikidel. Sest teistest inimestest oolimist akkab ilmas kohe jooniga vähämaks jääma. Äkist tuleb meele, et me keegid põle ju üksi. Ja mõnda inimest ta ädas aidata, see põle niisamma tegu. Sõuke asi annab aitajale omale koa niipalju juure ja iga tegu, mis eluilmal oo tehtud, tuleb ju ühekorra ringiga tagasi.

Kahessas märts oo naistepäe. Ja siis oodetse kõiki Vanatoale piduse. Neh, ammuksilmagid oo tiada, et naistepääva mõtles eluaegas välja üks naiskommunist. Neh, ja eks selletaudi oo sie Vanatoa pidu koa vähä sedalaani, et ikka kaloosnikute stiilis ennemini. Muusikad tegavad ja laulvad Asso Int ja Martin Müller. Pidu akkab pihta kellu kahessast ja pileti innaks oo viis eurut.

Aga naistepääva pidamine iseenesest akkab Muhus pissitassa pihta juba seitsmenda märtsi õhta. Kellu kuiest oo siis Liiva koolimajas kontsert, kus laulab Jüri Aarma. Piletime soab juba eelmüügist osta. Ikka Hellamaalt Tiina kääst ja innaks oo viis eurut. Olge nobed, sest kohjapial oo piletid juba terve euru jägu kallimad.

Vat sõuksed jutud mool täna ollid. Võtke eaks või pange pahaks, teite oma asi. Ja olge ikka munuksed!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 168 korda, sh täna 1)